Ga naar de inhoud

Droogbloemen, deze veelzijdige interieurtrend zet door

Update:
Droogbloemen trend

Droogbloemen zijn al een tijdje een trend en dit verandert ook dit najaar niet. Ze zorgen niet alleen voor extra sfeer in huis, ze blijven ook veel langer goed. Dit zijn de voordelen van droogbloemen in je interieur.

Een droogboeket in huis, is dat niet ouderwets? 

Misschien denk jij bij droogbloemen aan het klassieke biedermeier boeket. Maar dan is de droogbloementrend van de laatste tijd wel langs je heengegaan. Droogbloemen zijn namelijk al een tijdje dé blikvangers in huis. En niet zoals in de jaren 80, rond geschikt en in een bol vaasje. Of zoals in de jaren 70 met een stukje touw aan de muur geprikt. Droogboeketten van nu zijn veel subtieler. Als kleine takjes aan de muur of een paar grassen in een glas, ze zijn de lieve blikvangers in je interieur.

Droogbloementrend 1: neutraal en natuurlijk in een vaas

Een van de meest opvallende trends in de interieurwereld is de neutrale trend. Prachtige natuurlijke en lichte kleuren, zoals beige, wit, lichtbruin en subtiel groen, brengen rust en ruimte in je interieur. Je ziet het in de oktober woonmaand veel voorbijkomen: naast de lichte en zachte stoffering, en meubels met ronde vormen zie je veel vazen met diverse soorten droogbloemen. 

Droogbloementrend 2: kleurexplosies onder glas

Als tegenhanger van de neutrale trend zien we ook kleurexplosies met droogbloemen. En niet alleen in maximalistische stijltrend van dit seizoen.

Je ziet ook kleurrijke droogbloemen terugkeren in een juist overwegend neutraal ingerichte woonkamer. Een weelderig boeket of een paar fel gekleurde takjes in reageerbuisje of onder een stolp staan eigenlijk overal wel mooi.

Droogbloementrend 3: aardetinten met pluimen in alle maten

Heb je thuis een meer ingetogen stijl?  Dan spreken de droogbloemen met natuurlijke tinten jou vast aan. Het zijn ook bij uitstek de tinten voor dit winterseizoen. Denk aan: oranje, terra, bruin en okergele droogbloemen. Daar mogen ook de pluimen zeker niet in ontbreken. Dat zijn de serieuze blikvangers. Je hebt ze in alle diktes en hoogtes.

Gedroogde bloemen gaan veel langer mee

Droogbloemen zijn niet alleen een prachtige decoratieve keuze, het is ook een duurzame optie. De decoraties passen helemaal bij de duurzaamheidstrend. Terwijl een traditioneel vers boeket na een paar dagen verwelkt, gaat een droogbloemenboeket met de juiste verzorging jarenlang mee. Het maakt van droogbloemen dé trend van najaar 2023!

Liever zelf droogboeketten kweken?

Het is nog leuker om in het voorjaar je eigen bloemen te kweken om te drogen. Dit zijn een paar voorbeelden van planten geschikt zijn:

  • Papaver
  • Roos
  • Engelwortel
  • Zeeuws knoopje
  • Korenbloem
  • Fluitekruid
  • Craspedia
  • Hortensia
  • Lavendel
  • Zonnebloem
  • Gipskruid

Nog meer voordelen ten opzichte van verse bloemen

Droogbloemen zijn niet alleen mooi, ze brengen ook een reeks voordelen met zich mee wanneer je ze in je interieur opneemt. Hier zijn 6 voordelen ten opzichte van verse bloemen:

1. Gedroogde bloemen gaan langer mee: Droogbloemen behouden hun schoonheid gedurende lange tijd. In tegenstelling tot verse bloemen verwelken ze niet na een paar dagen, wat betekent dat je veel langer van hun prachtige aanblik geniet.

2. Droogbloemen zijn duurzaam: Het gebruik van gedroogde bloemen is een duurzame keuze. Omdat ze niet snel verwelken, hoef je ze niet continu te vervangen, wat resulteert in minder afval en minder impact op het milieu.

3. Droogbloemen hebben weinig onderhoud nodig: Gedroogde bloemen hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Je hoeft ze geen water te geven en ze vereisen geen speciale verzorging. Dit maakt ze perfect voor mensen met een drukke levensstijl.

4. Droogbloemen zijn allergievriendelijk: Voor mensen met allergieën zijn droogboeketten een uitstekende keuze, omdat ze geen pollen of andere allergenen verspreiden. Je geniet van de schoonheid van bloemen zonder je zorgen te maken over allergische reacties.

5. Droogbloemen zijn veelzijdig: Droogbloemen zijn uiterst veelzijdig in gebruik. Je kunt ze in verschillende arrangementen samenstellen. In vazen, kransen of kunstwerken verwerken of zelfs losse bloemen gebruiken om een vleugje natuurlijke schoonheid aan elke ruimte toe te voegen.

6. Droogbloemen zijn niet seizoensgebonden: Met droogbloemen geniet je het hele jaar door van de kleuren en texturen van verschillende seizoensbloemen. Creëer herfstachtige sferen met warme tinten of ga voor een lente- of zomerthema met heldere en vrolijke bloemen.

Met deze tijdloze en duurzame decoratieve keuze verfraai je niet alleen je huis, maar draag je ook bij aan een groenere en milieuvriendelijkere levensstijl. Dus waar wacht je nog op?

Weten in welke winkels je de blikvangers koopt? Of kijk op de site van Bol.com, daar vind je een zeer uitgebreid assortiment droogbloemen.

Meer over: