Ga naar de inhoud

Déze kleur blush maakt je het jongst: voor alle huidtypes

Update:
Beste keuze blush voor je huidtype

Laat je huid stralen als na een dagje strand met de perfecte blush! Met deze tips verbeter je jouw natuurlijke glans. Leer welke kleur bij jouw huid past en laat jezelf stralen, ongeacht je huidtype of leeftijd.

Laat je huid stralen

Blush is helemaal in! Het is dé kers op de taart voor een stralende huid. Met één veegje kan je huid er gezond en levendig uitzien. Maar met zoveel keuze en aanbrengtechnieken is het lastig om de juiste te vinden.

Wat is het verschil tussen Rouge en blush?

  • Blush: Dit is een algemene term voor cosmetische producten die worden gebruikt om de wangen een kleur te geven. Blush kan verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, zoals poeder, crème, vloeistof of gel, en komt in diverse tinten om verschillende huidtinten en gewenste effecten te complementeren.
  • Rouge: Oorspronkelijk verwijst “rouge” naar een rood kleurpigment dat werd gebruikt om de wangen te kleuren. In de hedendaagse context wordt “rouge” vaak synoniem gebruikt met “blush”, hoewel sommigen beweren dat “rouge” een meer verouderde term is die specifiek verwijst naar de poedervormige variant.

Ontdek de Radiant Rose blush

De nieuwe Radiant Rose Spring Summer collectie van BE Creative Make Up brengt de zomer naar jouw make-uproutine. De vrolijke kleuren zijn perfect voor zonnige dagen. Probeer vooral de nieuwste liquid blush. Deze formule geeft je wangen een natuurlijke blos met slechts een kleine hoeveelheid product.

Met 3 verschillende kleuren is er voor elk huidtype een geschikte keuze:

  1. Rose Garden
  2. Peony Perfection
  3. Coral Crush

Hoe breng je blush aan?

Bekijk de video hieronder en lees verder >>

Welke kleur past bij jouw huidtint?

  • Lichte huid: Kies voor een koele of neutrale tint zoals Rose Garden of Coral Crush om een doffe uitstraling te voorkomen.
  • Medium tot neutrale huid: Gelukkig kun je met elke kleur uit de collectie stralen.
  • Olijfkleurige huid: Ga voor een perzikkleurige blush zoals Coral Crush voor een prachtige look.
  • Donkere huid: Blushes met warme ondertonen laten je huid stralen. Peony Perfection is een uitstekende keuze.

Welke blush kies je bij een oudere huid?

Voor een oudere huid is het belangrijk om een blush te kiezen die hydraterend is en de textuur van de huid verbetert zonder accentuering van fijne lijntjes en rimpels. Hier zijn een paar tips:

  1. Crème blush: Crème blushes hebben vaak een hydraterende formule en zijn zachter op de huid dan poederblushes. Ze kunnen gemakkelijk worden aangebracht met de vingers of een make-up sponsje. Ze hebben de neiging om een meer natuurlijke uitstraling te geven.
  2. Hydraterende formule: Zoek naar blushes met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine E of verzachtende oliën. Deze ingrediënten helpen om de huid te hydrateren en te voorkomen dat de blush droogte accentueert.
  3. Zachte kleuren: Kies voor zachte kleuren zoals perzik, roze of abrikoos, die de natuurlijke teint van de huid opfleuren zonder te opvallend te zijn.
  4. Minimale shimmer: Vermijd blushes met te veel glitter of shimmer, omdat deze de neiging hebben om de aandacht te vestigen op fijne lijntjes en rimpels. Kies in plaats daarvan voor blushes met een subtiele glans voor een gezonde gloed.
  5. Blend goed: Zorg ervoor dat je de blush goed blendt op de huid om harde lijnen te voorkomen en een natuurlijke uitstraling te behouden.
  6. Goede ondergrond: Gebruik een geschikte dagcrème en eventueel een primer om te voorkomen dat je huid te droog is, waardoor de poeder tussen je rimpels blijft zitten.

Wat is blenden?

Blenden bij make-up is het zorgvuldig vervagen (samensmelten) van verschillende kleuren en producten op de huid om harde lijnen te voorkomen en een natuurlijke, gelijkmatige uitstraling te creëren. Dit gebeurt door zachte, vegende bewegingen te maken met kwasten, sponzen of de vingers, waardoor een naadloze overgang ontstaat tussen de tinten.

Meer beauty en verzorging en lees ook door deze 10 kapsels lijk je ouder.

Met de juiste blush en kleur ben je klaar om te stralen, ongeacht je huidtype!

Bron: fem-fem

Meer over: