Ga naar de inhoud

Verras je kleinkind met deze 5 cadeaus

Update:

Wil je je kleinkind een cadeau geven? Dan ben je er waarschijnlijk al achter dat dit best lastig én prijzig kan zijn. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met originele cadeaus. Of het nu voor een verjaardag, het behalen van hun zwemdiploma of gewoon zomaar is.

Deze 5 originele cadeau-ideeën zullen je kleinkinderen zeker verrassen en gelukkig maken:

1. Steel de show met een loopfiets

Een loopfiets is een origineel, fantastisch én praktisch cadeau voor je kleinkind. Wist je dat een loopfiets de ontwikkeling bevordert van de balans en coördinatie? Wanneer kinderen op een loopfietsje zitten, moeten ze hun evenwicht bewaren en hun armen en benen coördineren om vooruit te komen. Dit helpt bij de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van het kind en verbetert zijn of haar balans. Ook stimuleert zo’n fietsje de ontwikkeling van de spieren: door op een loopfiets te zitten, gebruikt het kind zijn of haar beenspieren om vooruit te komen. Dit helpt de spieren te versterken en kan bijdragen aan de algehele ontwikkeling van het kind.

Verder bereidt een loopfiets je kleinkind voor op het leren fietsen: met een loopfietsje kan het kind wennen aan de sensatie van het rijden op 2 wielen en leren hoe hij of zij moet sturen en remmen. Dit kan helpen bij de overgang naar het leren fietsen op een echte fiets. Tot slot – maar zeker niet het minst onbelangrijkst: een loopfiets biedt ontzettend veel speelplezier: Kinderen vinden het vaak leuk om (zelfstandig) te bewegen en te ontdekken. Met een loopfietsje gaan ze op avontuur en ontdekken ze nieuwe dingen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van hun creativiteit en verbeeldingskracht.

2. Maak indruk en geef een boek cadeau

Ook een boek is een erg leuk idee. Helemaal omdat we nu een een digitaal tijdperk leven – een boek is namelijk een goed alternatief voor schermtijd. Een boek draagt op deze manier bij aan de ontwikkeling van je kleinkind, die niet afhankelijk is van beeldschermen. Kleine kinderen genieten vaak van kleurrijke prentenboeken met eenvoudige verhalen. Voorbeelden van populaire prentenboeken zijn ‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler, ‘Rupsje nooit genoeg’ van Eric Carle en ‘Nijntje’ van Dick Bruna. Oh, en wat dacht je van de klassieker ‘De mooiste vis van de zee?’ van Marcus Pfister? Tegenwoordig is het boek ‘Elke dag Dikkie Dik‘ niet aan te slepen. Begrijpelijk, want met dit boek lees je je kleinkind elke dag een klein verhaaltje voor. Gegarandeerd dat ze aan je lippen hangen, want in dit boek staan namelijk 365 verhalen.

Ook leuk om jouw favoriete kinderboek (als deze nog bestaat) te geven. Dan kan jij stiekem meegenieten van ‘Ronja de roversdochter’, ‘De brief voor de koning’, ‘De scheepsjongens van Bontekoe’ en ‘De wind in de wilgen’. Omdat een boek de ontwikkeling van taal- en leesvaardigheden en de verbeeldingskracht en creativiteit van je kleinkind stimuleert, is een boek ook een erg slimme keuze. Weet jij al wat voor boek je gaat geven?

Mega Mazzeldagen bij Prénatal

Mega Mazzeldagen van Prénatal

Koop je cadeaus slim tijdens de Mega Mazzeldagen van Prénatal. Gedurende de Mega Mazzeldagen van 24 maart 18.00 uur tot en met 2 april 2023 krijg je namelijk 20% korting op het hele assortiment. Tel uit je winst en koop je favoriete cadeau een stuk goedkoper. Kan je voor jezelf ook nog wat leuks kopen!

3. Elk kleinkind wordt blij van creatief speelgoed

Creatief speelgoed is het meest populaire cadeau voor kinderen.

  • Denk maar eens aan LEGO dit is een klassiek voorbeeld. Met LEGO-blokken bouwen kinderen hun eigen creaties en gebruiken ze hun verbeelding om unieke ontwerpen te maken. Tegenwoordig heb je LEGO in allerlei verschillende thema’s. Is je kind fan van Harry Potter? Denk dan eens na over een LEGO-set van het grote kasteel.
  • Ook Play-Doh is erg in trek bij jongere kinderen. Dit is een zacht, kleiachtig materiaal dat kinderen kunnen kneden om allerlei vormen te maken. Het komt in verschillende kleuren en kan worden gecombineerd om nieuwe kleuren te maken. Jij moet er misschien niet aan denken – maar dat mag de pret absoluut niet drukken.
  • Ook Kinetic Sand is momenteel erg populair. Dit is een soort speelzand dat gemakkelijk vormt en vervolgens uit elkaar valt. Het is een geweldige manier voor je kleinkind om zijn of haar creativiteit te uiten door het maken van sculpturen en vormen.
  • Verder is ‘Fishing Game‘ een populair cadeau. Zoals de naam al een beetje verklapt, hiermee kan je kleinkind vissen. Niet met echte vissen nog, maar met stukjes van hout.
  • Als je kleinkind al wat ouder is, is het slim om eens nadenken over schilderen op nummer. In de winkels liggen allerlei kant-en-klare ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Als je zoiets online besteld, kan je een eigen foto inzenden. Zo maak je je creatieve cadeau gelijk persoonlijk.

4. Knuffel cadeau

Wie wordt er nou niet blij van knuffels? Niemand! Een knuffel geeft je kleinkind het gevoel van comfort en veiligheid. Studies tonen zelfs aan dat knuffels helpen angsten, eenzaamheid en stress te verminderen. Geef een knuffel in de vorm van zijn of haar lievelingsdier, laat een knuffel bedrukken met een eigen foto of ga voor de traditionele knuffelbeer. En wat dacht je van een schattige pluche konijnen knuffel van Nijntje? Als je kleinkind fan is van voetbal, is er zelfs een stoffen zachte voetbal. Haal je hart maar op tijdens het zoeken naar de ideale knuffel. Het assortiment is enorm!

Cadeautips voor (klein)kinderen

5. Een nieuwe outfit

Het is altijd leuk om je kleinkind te zien in een zelfgekozen outfit. Want ja, de smaak van je dochter hoeft niet altijd die van jou te zijn, zullen we maar zachtjes uitdrukken. Ga voor een leuk passend setje (wat dacht je van een groene broek met appelgroene sweater) of een dikke comfortabele trui die lang meegaat? Combineer met de fijnste basics voor kinderen. Voor meisjes zijn jumpsuits of playsuits helemaal hip en jongens maak je blij met een stoer bomberjack.

Kijk goed naar de kledingstijl van je kleinkind om een miskoop te voorkomen. Maar als het van oma of opa komt, moet dat vast wel goedkomen. Als je kleinkind nog heel klein is, neem dan eens een kijkje tussen de babykleding. Stuk voor stuk zijn alle items al leuk, alleen al omdat ze zo klein zijn. Super schattig!

Meer over: