Ga naar de inhoud

Boze Marc Overmars verbitterd over vertrek bij Ajax

Update:
Leegloop bij voetbalclub Ajax

Marc Overmars is boos en verbitterd door zijn vertrek bij Ajax. De NOS onthult dat de oud-directeur diverse keren benaderd is voor een terugkeer bij Ajax. Terecht of niet?

NOS-onderzoeksjournalist Guido van Gorp, had een gesprek met Overmars die nu directeur is bij Royal Antwerp. De NOS benaderde hem voor een reconstructie van zijn vertrek uit Amsterdam, 2 jaar geleden. Van Gorp zag een ‘hele boze man.’

Interview met Marc Overmars

De tekst gaat onder de video verder >>

Marc Overmars directeur Royal Antwerp

Overmars voelt zich buitenspel gezet

Hij is volgens Van Gorp enorm verbitterd over wat bij Ajax is gebeurd en voelt zich buitenspel gezet door de toenmalige rvc. “Hij wijst heel erg naar anderen, maar je kunt ook zeggen dat de hele affaire is begonnen bij Marc Overmars.”

Als hij niet die appjes had gestuurd en zich niet op een bepaalde manier had gedragen op de werkvloer bij Ajax, dan was hij volgens de journalist waarschijnlijk nog steeds technisch directeur in Amsterdam. Overmars werd wereldwijd voor 1 jaar geschorst door de FIFA. Volgens Van Gorp is dat op basis van 1 aanklacht.

De tekst gaat onder video verder >>

Bewijs van 1 vrouw

Van Gorp: “Ajax kreeg een melding van 1 vrouw, zette een tuchtprocedure in gang en verschafte de instanties heel veel informatie. Bij Ajax leefde het beeld dat 10 tot 15 vrouwen last hebben gehad van Overmars.”

Bij de juridische werkelijkheid draait alles om bewijs. Er meldden zich bij de tuchtinstantie geen vrouwen. Ander bewijs bleef uit. “Daardoor is de bewijslast uiteindelijk toegespitst op die ene vrouw, die zich had gemeld met het bewijs.”

Dom geweest

Overmars vindt het FIFA besluit buiten proportioneel en tekende beroep aan. “Ik ben geschorst omdat ik naar 1 vrouwelijke collega grensoverschrijdende berichten heb gestuurd. Dat het app-verkeer wederzijds was, doet niets af aan het feit dat ik dat nooit had mogen doen. Het is dom geweest. Ik vind het heel erg voor mijn vrouw Chantal, mijn 2 kinderen en mijn familie, die door mijn fout een verschrikkelijke tijd hebben doorgemaakt.”

Terugkeer onbespreekbaar

Zolang Michael van Praag voorzitter is van de raad van commissarissen van Ajax keert Marc Overmars niet terug bij de club. “Bij ons is dat niet bespreekbaar”, zegt Van Praag in een interview met de NOS. “Een terugkeer is niet aan de de orde.”

Video is Overmars terughalen naar Ajax een optie

Bekijk de uitzending van Veronica Offside hieronder terug >>

Bron: Voetbalprimeur, NOS

Meer over: