Ga naar de inhoud

Beatrix en Máxima: een sterke en innige familieband

Update:
Hebben Beatrix en Máxima een goede band? OF Zien: de band tussen Beatrix en Máxima

Over de band tussen (schoon)moeders en (schoon)dochters kunnen we boeken schrijven. Uit onderzoek blijkt dat bijna 75 procent van de vrouwelijke Nederlanders een goede band heeft met haar (schoon)moeder. Hoe zit dat eigenlijk met Beatrix en Máxima?

Beatrix en Máxima hebben een sterke en innige relatie. Ze kunnen gelukkig goed met elkaar overweg en hun band is opvallend hecht.

Lees, maar vooral kijk, in dit blogartikel naar de bijzondere band tussen Beatrix en Máxima. De hechte band tussen Beatrix en Máxima wordt bevestigd door spontane foto’s waarop ze knuffels en kussen delen.

Feestjes van de koninklijke familie

Als er iemand jarig is, betekent dat meer 1 ding: feest! Máxima en Beatrix hebben al veel feestjes samen meegemaakt. Regelmatig was de pers aanwezig. Hoe liefdevol is deze foto?

Beatrix en Máxima: steunen en lachen met elkaar

Zowel tijdens openbare evenementen als op emotionele momenten steunen en lachen ze vaak met elkaar. Prinses Beatrix heeft dan ook een speciale connectie met haar oudste zoons echtgenote. Tijdens de periode dat Beatrix koningin was, vergezelden Willem-Alexander en Máxima haar regelmatig op staatsbezoeken en uitjes, wat hun band verder verstevigde.

De iconische wintersportvakantie van de royals

Elk jaar brengt de Nederlandse koninklijke familie tijdens de wintersportseizoenen enkele weken door in hun favoriete wintersportbestemming, zoals het Oostenrijkse Lech. Tijdens deze vakanties werd de koninklijke familie vaak gezien tijdens het skiën, snowboarden en deelnemen aan winterse activiteiten. De vakanties werden doorgaans gedeeltelijk in de media gedocumenteerd, en er werden af en toe foto’s vrijgegeven van de koninklijke familie die genoot van hun tijd in de sneeuw.

Zie hier het resultaat: Lech 2020, prinses Beatrix met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

De verplichtnummers:

Bij het leven van Koning(in) en prins(es) zijn horen wat verplichtingen. Daar is Koningsdag er één van. Nou gaat het hier gelukkig om een verjaardag, die groots wordt aangepakt. Beatrix en Máxima feesten graag mee.

Er waren ook verplichte zakelijke gelegenheden. Maar wat hadden Beatrix en Máxima het gezellig samen! Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix wonen in Londen de dankdienst bij voor het leven van Prins Philip.

‘The Service of Thanksgiving for the life of His Royal Highness The Prince Philip, Duke of Edinburgh’ vond plaats in Westminster Abbey.

Koningin Beatrix (destijds) was met Prins van Oranje en Prinses Máxima op staatsbezoek in Duitsland. Deze foto met bondskanselier Angela Merkel is gemaakt op 12 april 2011.⁣

Liefdevolle oma

Natuurlijk heeft het tweetal, net als elke schoonmoeder en -dochter, hun meningsverschillen. Vooral als het gaat om opvoeding. Koningin Máxima lijkt het bijvoorbeeld oneens te zijn met de verwennerij van prinses Beatrix voor haar kleindochters, getuige de royale geschenken die de kinderen op hun verjaardagen ontvangen. Beatrix blijft een lieve oma. Kijk dan!

Oma Beatrix In 2006 is deze vrolijke foto van Prinses Beatrix met haar kleinkinderen gemaakt: Eloise (2002), Amalia (2003) Claus-Casimir (2004), Luana (2005), Alexia (2005), Leonore (2006) en Zaria (2006). Haar achtste kleinkind, Ariane, ontbreekt op deze foto. Zij werd een jaar later geboren.

Meer over: