Ga naar de inhoud

Zien: de royals en hun kleinkinderen

Update:

Koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen zijn niet alleen staatshoofden en symbolen van hun landen, maar ook liefhebbende grootouders. Ze koesteren hun kleinkinderen met evenveel trots en genegenheid als ieder ander grootouder. Dit is iets waar je niet altijd bij stilstaat.

In dit artikel nemen we een kijkje in de wereld van koninklijke grootouders en hun bijzondere relatie met hun kleinkinderen. Zo schattig!

Prinses Beatrix van Nederland

Prinses Beatrix van Nederland heeft maar liefst 8 kleinkinderen. Op haar 81ste verjaardag deelde het Koninklijk Huis een mooie foto (de hoofdfoto van dit artikel) van haar met enkele van haar kleinkinderen. Prinses Amalia, als troonopvolgster, heeft het geluk een liefhebbende grootmoeder als prinses Beatrix te hebben. We zien hen regelmatig samen bij verschillende gelegenheden, zoals een bezoek aan Buckingham Palace. Hieronder zie je een foto van prinses Beatrix met haar kleinkinderen, eentje uit de oude doos uit 2006. Prinses Ariane was toen nog niet geboren.

Koning Harald en Koningin Sonja van Noorwegen

In Noorwegen zien we een koninklijk paar dat dol is op hun kleinkinderen. Koning Harald sprak vol liefde tijdens een galadiner ter ere van de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra. Hij deelde wijze woorden met zijn kleindochter, waarbij hij haar adviseerde altijd zichzelf te blijven en erop te vertrouwen dat dit genoeg is.

Koningin Sonja van Noorwegen deelt deze liefde voor haar kleinkinderen met hem. We zien haar regelmatig met haar kleindochter Ingrid Alexandra en kleinzoon Sverre Magnus, waarbij ze betrokken is bij activiteiten en tradities, zoals het borduren van traditionele Noorse kleding. Op onderstaande foto zie je hoe Ingrid Alexandra zich van meisje heeft ontwikkeld tot een jonge vrouw.

Koning Albert en Koningin Paola van België

In België delen koning Albert en koningin Paola een bijzonder moment met hun kleindochter, prinses Elisabeth, terwijl ze een indrukwekkende speech houdt ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag. Na afloop volgt natuurlijk een knuffel van opa en oma. Zie hier de video van dat moment.

Tekst gaat onder de video verder >>

Prins Charles van het Verenigd Koninkrijk

Koning Charles van het Verenigd Koninkrijk, is een ook trotse grootvader. Op onderstaande video is een mooi moment vastgelegd tussen hem en zijn kleinzoon prins Louis. Heerlijk om te zien hoe de 2 genieten.

Koning Juan Carlos en Koningin Sofía van Spanje

Ook het voormalige Spaanse koningspaar, koning Juan Carlos en koningin Sofía, zijn trots op hun kleindochters, prinses Leonor en prinses Sofía. Ondanks hun verhuizing naar het Midden-Oosten blijven ze betrokken bij het leven van hun kleinkinderen. We konden helaas geen foto van hun samen vinden, maar wel een prachtige foto van deze twee knappe kleinkinderen en hun moeder.

Koning Carl Gustaf van Zweden

Koning Carl Gustaf van Zweden geniet van leuke uitstapjes met zijn kleindochter Estelle, om haar voor te bereiden op haar toekomst. Estelle is de oudste dochter van prinses Victoria, en de koning deelt bijzondere momenten met haar om haar te begeleiden. Hiernaast heeft hij nog 5 kleinkinderen. Bekijk ze hier!

Prins Pieter en prinses Margriet van Nederland

Prins Pieter en prinses Margriet van Nederland zijn de trotse grootouders van maar liefst 11 kleinkinderen. Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van prinses Margriet vierden ze deze mijlpaal samen met een groot deel van hun kleinkinderen.

Meer over: