Ga naar de inhoud

BCC failliet: webshop dicht maar enkele winkels zijn nog wel open

Update:
BCC winkels open na failliet

Een maand na het faillissement van elektronicaketen BCC blijven enkele van de 57 vestigingen nog leegverkopen. Ben je van plan om tijdens deze laatste uitverkoop naar een van deze filialen af te reizen? Weet dan wel dat je rechten na aankoop van het product beperkter zijn.

Lees hier meer hoe het bijvoorbeeld zit met ruilen en de garantie.

Minder consumentenrechten op producten in de uitverkoop

Alle webshops van BCC zijn inmiddels gesloten, nadat op 21 september de rechtbank Amsterdam de aan BCC verleende surseance van betaling heeft omgezet in een faillissement. Enkele fysieke winkels zijn nog wel geopend. Hier kun je nog steeds elektronica kopen, nu tegen spotprijzen.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Overweeg je om naar 1 van de nog open winkels af te reizen voor de faillissementsuitverkoop: realiseer je dan wel dat jouw rechten als consument beperkter zijn. Verwacht geen dienstverlening van hoge kwaliteit. Indien het aangeschafte product niet aan jouw verwachtingen voldoet of gebreken vertoont, heeft het geen zin om ermee terug te gaan. 

Ruilen van producten BCC na faillissement niet mogelijk

Ruilen is ook geen optie en restitutie van de aankoopprijs is ook niet mogelijk. BCC is niet langer de aangewezen bestemming voor wettelijke garantieclaims. Voor de garantie, dien je contact op te nemen met de producent van het product. De BCC-vestigingen zijn niet langer meer bevoegd om terugbetalingen te verrichten.

Je geld kwijt na aankoop online

Heb je een aankoop gedaan via de webshop van BCC die nooit geleverd is, dan ben je mogelijk je geld kwijt. Meld je in dat geval bij de curatoren en sluit je aan bij de lijst van schuldeisers. Als BCC momenteel 1 van jouw apparaten in reparatie heeft, moet je ook een verzoek om teruggaaf indienen bij dezelfde curatoren via een schriftelijk verzoek.

Denk dus goed na voordat je elektronica en andere producten in de uitverkoop aanschaft. Wees er zeker van dat je geen risico loopt en alsnog duurder uit bent. Schaf je een product aan waar je nog geen ervaring mee hebt? Dan raden we je toch aan om jouw aankopen te doen bij 1 van de vele andere elektronicazaken.

Bron: Consumentengids.

Meer over: