Ga naar de inhoud

Slaapproblemen door de zomertijd? 5 gadgets om beter te slapen

Update:
zomertijd-slapen-beter-gadgets

Door het verzetten van de klok kan je slaapritme tijdelijk verstoord raken. Gelukkig heeft niet iedereen hier last van. Ben jij wel een van de pechvogels die nu moeite heeft om in slaap te komen vanwege de zomertijd? Overweeg dan de aanschaf van een van deze 5 slimme apparaten. Ze helpen je bij een goede nachtrust.

Slaapgebrek door zomertijd

Het ingaan van de zomertijd kan bij veel mensen slaapgebrek, stress en gebrek aan concentratie veroorzaken. Vooral avondmensen voelen het tijdsverschil de dagen na het vooruit zetten van de klok. Ze zijn snel afgeleid en moe, hun biologische klok loopt achter op het natuurlijke ritme van de dag. Opstaan in de ochtend kost meer moeite en opgang komen verloopt langzaam.

5 slimme apparaten voor een betere nachtrust bij zomertijd:

1. Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light

De Philips Somneo Sleep & Wake-up light helpt je te ontspannen, goed te slapen en energiek wakker te worden. Omdat het apparaat met lampjes jouw ademhaling begeleidt, val je makkelijker in slaap. Een speciale sensor meet de belangrijkste externe factoren in je slaapkamer. Denk aan te fel licht of omgevingsgeluid. De volgende ochtend krijg je een uitgebreide analyse, waardoor je weet waarom je minder goed geslapen hebt.

Je kan dit apparaat ook gebruiken als leeslamp of nachtlamp en om muziek te luisteren. Door het rustgevende licht word je iedere ochtend heerlijk ontspannen wakker.

2. White Noise Machine

Hoewel deze machines oorspronkelijk voor baby’s zijn ontworpen, is de White Noise Machine ook bij veel volwassenen favoriet. Dit apparaat zorgt voor een speciaal achtergrondgeluid waarop je je kunt concentreren. Zo word je niet afgeleid door je omgeving en val je rustig in slaap. De lichtsignalen helpen je met je ademhaling, waardoor het inslapen nog makkelijker wordt. Je hebt keuze uit 31 speciaal ontwikkelde geluiden en 7 verschillende kleuren.

3. Somnox Slaaprobot

Slaap je alleen en heb je slaapproblemen? Dan is een Somnox Slaaprobot misschien wel de oplossing. Dit apparaat laat je sneller in slaap vallen, dieper slapen en laat je frisser wakker worden. Door simpelweg te knuffelen met een enorme grote pinda – je kunt het ook zien als een grote teddybeer! – die bedekt is met zachte stof. Binnenin het apparaat zit een gemotoriseerd ademhalingsmechanisme, dat zich uitbreidt en samentrekt als een long in het klein. Als je dit tegen je aan houdt, begint je ademhaling hiermee te synchroniseren. Hierdoor wordt je hartslag vertraagd, voel je je ontspannen en val je als een blok in slaap. Je kunt er heerlijk mee knuffelen en door het instellen van de optionele omgevingsgeluiden verbetert je slaapkwaliteit aanzienlijk. Het apparaat komt inclusief wasbare hoes en app.

4. Diffuser

Een aroma diffuser heeft verschillende voordelen. Ze ruiken lekker, verhoogt de luchtvochtigheid, zorgt voor ontspanning, is goed voor je immuunsysteem en zorgt voor een goede nachtrust. Je valt sneller in slaap door de hogere luchtvochtigheid in je kamer, omdat je minder snel wakker wordt door een droge keel. Door het gebruik van speciale oliën ben je ook meer ontspannen. Een must bij zomertijd slaapproblemen. 

5. Boostiv Sleep & Focus

Het Boostiv Sleep & Focus apparaat helpt met het aanmaken van het slaaphormoon Melatonine en het geluks-hormoon Serotonine. Het werkt eigenlijk heel simpel: als je gaat slapen houd je het apparaat een kwartier vast in je linkerhand. Dit lichaamsdeel staat direct in verbinding met de rechterhersenhelft: deze kant zorgt voor emoties en het bewustzijn van het lichaam. Hierdoor val je sneller in slaap, is je slaapkwaliteit beter en slaap je de hele nacht door. Wanneer je last hebt van stress of erg moe bent, houd je het apparaat in je rechterhand vast. Hierdoor verhoogt je focus, verlaagt je stress en versterkt je geluks-hormoon. Ideaal voor slaapproblemen bij zomertijd.

Nog 10 slimme gadgets

  1. Smart Sleep Tracker: Deze trackers monitoren je slaappatroon, hartslag en bewegingen tijdens de nacht. Ze geven je inzicht in de kwaliteit van je slaap en kunnen je helpen om eventuele slaapproblemen te identificeren.
  2. Smart Pillow: Slimme kussens passen zich aan je slaappositie aan en kunnen je helpen om comfortabeler te liggen. Sommige modellen hebben ingebouwde luidsprekers voor ontspannende muziek of witte ruis om in slaap te vallen.
  3. Sleep Headphones: Deze hoofdtelefoons zijn speciaal ontworpen voor gebruik tijdens het slapen. Ze zijn comfortabel om te dragen en hebben een ingebouwde slaapmodus om muziek af te spelen of omgevingsgeluid te blokkeren.
  4. Smart Mattress: Slimme matrassen gebruiken sensoren om je slaappatroon te volgen en passen zich automatisch aan om je de best mogelijke ondersteuning te bieden tijdens de nacht.
  5. Wake-Up Light Alarm Clock: Deze wekkers simuleren een zonsopgang door geleidelijk helderder te worden, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Dit kan helpen om vermoeidheid en ochtendhumeur te verminderen.
  6. Aromatherapy Diffuser: Een diffuser voor aromatherapie verspreidt rustgevende geuren zoals lavendel of kamille, die je kunnen helpen om te ontspannen en sneller in slaap te vallen.
  7. Smart Sleep Mask: Deze maskers blokkeren niet alleen licht, maar kunnen ook geluiden dempen en ontspannende geluiden afspelen om je te helpen in slaap te vallen en langer te slapen.
  8. White Noise Machine: Naast het blokkeren van omgevingsgeluiden, kunnen deze machines rustgevende geluiden produceren zoals regenval of ruis, die je kunnen helpen om in slaap te vallen en beter door te slapen.
  9. Sleep Tracking App: Deze apps gebruiken de sensoren in je smartphone om je slaappatroon te volgen en geven je inzicht in je slaapgewoonten en hoe je deze kunt verbeteren.
  10. Smartwatch met Slaaptracking: Sommige smartwatches hebben ingebouwde slaaptrackingfuncties waarmee je je slaap kunt monitoren en analyseren, inclusief de duur en kwaliteit van je slaapcycli.

Meer over: