Ga naar de inhoud

Apenheul opent deuren weer na wintersluiting

Update:
Apenheul

Na een periode van wintersluiting opent Apenheul opnieuw haar deuren om bezoekers te verwelkomen voor een avontuurlijke dag tussen de apen. Met het voorjaar in aantocht, komt het natuurpark weer tot leven en genieten ook de apen van de eerste zonnestralen.

Het park, bekend om de unieke ervaring van loslopende apen, is er klaar voor. Ook dit jaar kan jong en oud opnieuw kennismaken met de 33 verschillende apensoorten die het rijk is.

Oog in oog met loslopende apen

De mogelijkheid om oog in oog te staan met diverse loslopende apen maakt een bezoek aan Apenheul onvergetelijk. Bezoekers kunnen zich verwonderen over de sociale interacties en speelsheid van de apen. Ze komen dichter bij de natuur en misschien ontdekken ze zelfs op welke aap zij zelf het meest lijken. Deze interactieve ervaring wordt verder verrijkt door de informatieve voederpresentaties van de dierverzorgers, die zowel educatief als vermakelijk zijn.

Bekijk ook deze video waarin Apenheul een schattige bonobo verwelkomt. De tekst gaat onder de video verder >>

Ontmoet gorillaleider Banjoko

Een van de hoogtepunten dit jaar is de introductie van gorillaleider Banjoko, die in december zijn intrede deed in Apenheul. Banjoko volgt Bao Bao op, een gorilla die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het behoud van deze met uitsterven bedreigde mensapensoort. Banjoko, met zijn indrukwekkende verschijning en bewezen leiderschapskwaliteiten, is klaar om de nieuwe leider te worden van een groep vrouwelijke gorilla’s.

Beide zilverruggen, Banjoko en zijn voorganger Bao Bao, leven op aparte eilanden binnen het park waar zij elk leidinggeven aan hun eigen gorillagroep. Het is fascinerend om te zien hoe deze krachtige dieren met hun groep omgaan. De bezoekers maken deze dynamiek van dichtbij mee in de prachtige bossen van Apeldoorn.

Bron: Stedendriehoek

Meer over: