Ga naar de inhoud

Boeken met onwaarheden over ziekte koning Charles verwijdert door Amazon

Update:
Amazon boeken koning Charles

In een recente ontwikkeling heeft Amazon diverse boeken die speculeren over de diagnose en de behandeling van de kanker van koning Charles uit de verkoop gehaald. Deze actie kwam nadat Buckingham Palace zijn ongenoegen over de boeken uitte, deze opdringerig, ongevoelig en boordevol onjuistheden noemde.

Boeken in strijd met richtlijnen Amazon

Een woordvoerder van Amazon gaf aan dat de boeken offline zijn gehaald omdat ze niet aan de richtlijnen voldeden. Hoewel de woordvoerder niet specifiek sprak over welke richtlijnen de boeken precies hebben geschonden, beloven de verkoopvestigingen van Amazon een veilige omgeving voor de klanten. Ze promoten alleen producten die legaal zijn en zich houden aan hun bedrijfsnormen.

Buckingham Palace en juridische maatregelen

Buckingham Palace heeft op de publicaties gereageerd, die ze als indringend en ongevoelig omschrijven, vol met onwaarheden. Het juridische team van het paleis houdt de kwestie in de gaten. Zo zorgt het ervoor dat de koninklijke familie een bepaald niveau van privacy behoudt, wat ze absoluut verdienen. Zeker nu onlangs bekend is gemaakt dat koning Charles een vorm van kanker heeft. Het team vraagt iedereen die de boeken aanbiedt deze direct te verwijderen, om zo meer respect te tonen.

Amazon stopt met de verkoop van ‘opdringerige’ boeken die over koning Charles zijn geschreven

De berichtgeving in Engeland over de neppe boeken over hun Britse koning.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Impact op Amazon en andere verkopers

Hoewel Amazon snel en beslist heeft gehandeld, heeft dit incident mogelijk invloed op andere verkopers die soortgelijke boeken aanbieden. Het laat zien dat kwesties die verband houden met de privacy van publieke figuren, en in het bijzonder hoogwaardigheidsbekleders zoals het Engels koningshuis, niet lichtvaardig worden genomen.

Dergelijke acties kunnen niet alleen leiden tot slechte publiciteit, maar ook tot juridische gevolgen. Het richtlijnenbeleid van Amazon en die van andere platforms als bol.com moeten te allen tijde worden nageleefd om ervoor te zorgen dat de privacy van iedereen wordt gerespecteerd en beschermd.

Bron: nu.nl

Meer over: