Ga naar de inhoud

25 jaar Startpagina.nl reis mee terug in de tijd

Update:
Startpagina 25 jaar
In samenwerking met:

Startpagina.nl viert 15 september 2023 haar 25e verjaardag. De komende tijd zijn er feestelijke acties, leuke interviews en nostalgische artikelen. Reis met ons mee terug in de tijd en herbeleef alle digitale ontwikkelingen.

Hier vind je een overzicht van alle historische gebeurtenissen rondom Startpagina.nl.

25 jaar zoekgeschiedenis: meest gebruikte zoektermen op Startpagina.nl

zoektermen

Al een kwart eeuw lang fungeert Startpagina.nl als een digitale wegwijzer voor het Nederlandse internetlandschap. Terwijl we het 25-jarige bestaan van deze iconische website vieren, is het fascinerend om terug te kijken naar de zoektermen die door de jaren heen de Nederlandse online zoekopdrachten hebben gedomineerd.

De evolutie van social media: een terugblik op de afgelopen 25 jaar

Social media: veel mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder de platforms om in contact te blijven met vrienden, familie en (oude) bekenden. In de afgelopen 25 jaar is er een hoop veranderd op het gebied waarop we online communiceren en verbonden blijven met anderen.

Hoe is Startpagina begonnen? Van idee op zolder tot online fenomeen

Dit jaar bestaat Startpagina.nl 25 jaar. Om precies te zijn, ging 15 september 1998 Startpagina.nl van start, opgericht door Durk Jan de Bruin. Hij vond inspiratie door zijn vader, een onervaren internetgebruiker, die net een internetverbinding had gekregen. Hij besloot een online linkboek te maken om het internet voor zijn vader toegankelijker te maken.

Zoekmachines: een duik in de geschiedenis

De evolutie van zoekmachines is een fascinerende reis geweest. Vanaf de prille dagen van het internet tot de moderne zoekmachines van vandaag. Deze ontwikkeling heeft het landschap van online informatie en de manier waarop je ook dit bericht hebt gevonden is grondig veranderd.

25 jaar Startpagina.nl, een tijdlijn door de jaren heen

Startpagina.nl bestaat dit jaar 25 jaar! Wat ooit begon als een eenvoudige website met “wat linkjes geordend” door oprichter Durk Jan de Bruin op 15 september 1998, is uitgegroeid tot een icoon in de Nederlandse online wereld. Wij geven een overzicht van onze bijzondere tijdlijn.

Geert Haan: ‘Over 25 jaar is Startpagina.nl nog steeds springlevend’

Startpagina.nl bestaat 25 jaar en dat is voor Geert Haan extra feest, want Startpagina’s ‘Manus-van-alles’ werkt bijna net zo lang bij de zoekmachine als dat er computers bestaan. Hij heeft een mooi verhaal. Geert Haan (57) werd, net als alle 50+ers, geboren vóór de digitale revolutie. En sterker nog Geert leek er voor in de wieg gelegd. Lees zijn verhaal

Zó kwam Startpagina.nl de afgelopen jaren in het nieuws

Sinds haar oprichting in 1998 heeft Startpagina.nl zichzelf gevestigd als een iconisch platform voor internetgebruikers in Nederland. Het niet alleen een vertrouwde startpagina voor velen, het heeft ook de aandacht getrokken in de media door de jaren heen.

Terug in de tijd met de eerste Nederlandse zoekmachine ilse.nl

In een tijd waarin de meeste mensen enkel nog fluisterden over het internet, ontstond in Nederland de zoekmachine ilse.nl die haar stempel op de geschiedenis heeft gedrukt. Lees hier alles over het ontstaan en de gloriedagen van ilse.nl!

Startpagina.nl bestaat dat nog? Jazeker, al 25 jaar!

Startpagina.nl, bestaat dat nog? Dat is de vraag die we misschien wel het meest horen. Het antwoord is: jazeker, en hoe! Al 25 jaar is Startpagina.nl nog steeds voor vooral senioren dé plek om het internet te ontdekken en gemakkelijk te kiezen uit de relevante linkjes die de pagina biedt. 

Op de hoogte blijven? Volg alle feestelijkheden rondom het 25-jarig bestaan.

In samenwerking met:

Meer over: