Waarvoor zie je bij planten soms een stok met 'iets' er bovenop, zie afbeelding?

Die planten staan dan nog in de winkel (zoals Deen).

Toegevoegd na 34 minuten:
Dat 'iets' kan je van die stok afhalen en er een foto van nemen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een bloemenvaas die gebruikt wordt in een bloemstukje waar een orchidee in verwerkt is. De orchidee wordt kort afgesneden, in het vaasje gezet en daarna in een oase blokje om zo toch genoeg water te krijgen. In het geval van de foto wordt dit vaasje gebruikt als afscherming van het uiteinde van de stok. Dit is om te voorkomen dat klanten die de plant beter willen bekijken niet per ogenlijk het stokje in hun oog kunnen krijgen.

Ik dacht eerst aan een waterregelingsysteempje, irrigatiesysteempje. Het laat druppelsgewijs water door. Maar ik vind hem wel erg klein ervoor. Misschien dat het meet hoe het met de vochtigheid is gesteld zodat er op tijd water kan worden gegeven.

Het buisje op je afbeelding, is een buisje waar water in hoort te zitten om b.v. orchideeën in te doen om te verkopen. In jouw geval , heeft het een ander doel, bij wat grotere planten zijn mensen geneigd om de bukken richting de plant om hem beter te kunnen bekijken, de kans is dan erg groot, dat je dan de punt van de stok in een van je ogen krijgt, dus heeft deze slimme kweker het zo op gelost!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100