Hoe krijg ik mijn jas en schoenen het beste weer droog?

Gisteravond reed ik in the middle of nowhere een van die enorme regenbuien in, nergens was een plek om te schuilen. Ik ben geloof ik nog nooit zo nat thuisgekomen! Maar dan blijf je zitten met die natte kleren, een ontzettend dure jas en dure schoenen (dingen die dus niet zomaar even te wassen zijn). Hoe krijg ik die het beste weer droog en 'de oude'? Ik heb voor mijn schoenen maar de ouderwetse krantenprop-manier toegepast en mijn jas een nachtje in de badkamer te drogen gehangen. Heeft iemand andere (betere) tips?

Waag het eens om als antwoord 'niet in de regen fietsen' of 'gebruik een regenpak' te geven...Dat kan ik zelf ook bedenken ;-)
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Jas op een kleerhanger en dan een ventilator er bij zetten. Of met een haarföhn op afstand,niet te heet,droogblazen. Schoenen met krantenprop, maar niet geforceerd drogen, anders wordt het leer hard en stug. Succes.

Gebruik handdoeken. Wat ik normaal gesproken met handwas doe is deze eerst in een handdoek rollen of wikkelen, afhankelijk van het kledingstuk. Als het in vorm gelegd moet worden dan doe ik dat eerst op een handdoek. Daarna rol ik het om het druppen te voorkomen. Daarna pak ik een andere en gebruik die droge als onderlegger of hang het op een hanger en breng het in vorm. Oude dun geworden handdoeken zijn voor de schoenen een prima alternatief i.p.v. kranten. Wel even kijken of de handdoeken niet te nat zijn geworden en eventueel vervangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100