Welke kamerplant gaat lang mee (minimaal een jaar)?

Weet jij het antwoord?

/2500

een ficus, niet te verwarren met fiscus...

ficus benjamin Toegevoegd na 2 minuten: Rhapis een hele makkelijke kamerplant

Een Sanseveria, niet dood te krijgen!

Bronnen:
http://www.tuinadvies.be/sansevieria_skyline.htm

Ik heb zelf een ficus, die al jarenlang mooi staat te wezen in de kamer. Cactussen kunnen ook erg mooi zijn ( geen grapje). Vragen bovendien niet zoveel verzorging. Kunnen heel mooi bloeien ook.

Vetplanten, die kunnen ook tegen een stootje. Toegevoegd na 4 minuten: Of natuurlijk de Flamingoplan, kantoorplant van het jaar 2010!

Bronnen:
http://www.nu.nl/werk-en-prive/2314680/fla...

Vetplanten in het algemeen. Hebben weinig specifieke verzorging nodig, eens in de week water geven is vaak al voldoende.

een yucca, evt. op stam

Als je ze goed verzorgt, dan gaan alle kamerplanten wel lang mee. Anders moet je geen kamerplanten nemen, maar kunstplanten.

De vrouwentong, net als de echte....

Een Stephanotis (mijn moeder heeft er, weliswaar doorgestekt, ééntje 30 jaar goed kunnen onderhouden)

Een cactus of een vetplant, niet dood te krijgen. Wel af en toe water geven natuurlijk, maar deze overleven best lang als je het eens vergeet.

planten met "dunne friemelblaadje" zijn meestel niet zo sterk en groene planten zijn meestal sterker dan planten met meerkleurige bladeren (hoewel er ook wel sterke wit-groene voorbeelden zijn). Verder zijn planten zonder bloemen vaak sterker Voor de meeste antwoorden hierboven klopt dit verhaal aardig tot slot zijn vooral planten die met niet te veel water toekunnen vaak niet stuk te krijgen (als ze wel voldoende licht hebben) wij zijn ooit een dracaena vergeten en na 3 maanden zonder water leefde hij nog (was wel iets slap maar na een scheutje water kwam dat weer goed)

Een kamerplant op basis van hydrocultuur. Bijkomend voordeel, slechts 1 keer per maand even checken of er nog voldoende water beschikbaar is.

Door dat niet zo goed met planten over weg kan heb ik dit eens gevraagd aan een bloemist Haar antwoord was hoe dikker het blad hoe sterker de plant Heb daar opgelet en is id zeker waar de planten gaan bij mij nu erg lang mee

Elke kamerplant gaat dat maar ze vereisen wel wat verzorging, net zoals jijzelf kunnen ze niet zonder vocht, licht, voeding. Als je daar weinig aandacht aan wilt schenken, neem dan vetplanten en cactussen, of kunststof planten.

Palm planten. Gaan jaren mee en je hoeft ze maar 1x per week water te geven.

Een cactus gaat lang mee, ik heb zelf een warme woning, dus alle planten die goed tegen warmte kunnen gaan lang mee. Ik heb een palmboom, cactus en een bananenplant. Het ligt natuurlijk ook aan de ruimte die je hebt. bananenplant kan heel groot worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100