Huis niet geaard, gevaarlijk?

Wanneer een huis niet geaard is, is dit dan gevaarlijk of niet?

Toegevoegd na 1 minuut:
En welke gevaren?

Toegevoegd na 2 minuten:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7d/HomeEarthRodAustralia1.jpg/800px-HomeEarthRodAustralia1.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij kortsluiting zal bij een geaard huis de stroom afvloeien naar de aarde. Is dat niet het geval en jij bent de veroorzaker dan is er voor die stroom geen andere uitweg dan doorjouw lichaam en dat zou wel een fataal kunnen zijn!

In droge ruimtes is dat niet zo erg.Maar als je keuken en badkamer en dat soort ruimtes niet geaard is is dat wel levens gevaarlijk.Water is n.l een heel goede geleider.

De aarde is vooral bedoeld voor apparaten met een metalen behuizing. De wasmachine is de bekendste. Als er iets fout gaat in de wasmachine kan de buitenkant onder stroom komen te staan. Door de aardedraad gaat die stroom letterlijk de aarde in en dus niet een persoon in als iemand de wasmachine aanraakt.

Bij een kortsluiting gaat de zekering er uit, doordat bij een kortsluiting de plus en de min met elkaar verbonden wordt. Maar er kan ook een z.g.n. lekstroom zijn, er is dan geen kortsluiting, maar er "lekt"stroom weg. Vooral bij een koelkast, wasmachine, vriezer, droger enz. dus bij machines waar stroom en water mee gemoeid gaan, is er als ze wat ouder worden en er onderdelen gaan roesten, de mogelijkheid op het weglekken van stroom, die stroom doet niets,hij is er gewoon, maar op het moment dat je het apperaat aanraakt dat lekstroom heeft, lekt deze stroom via je eigen lichaam weg en krijg je een schokje of zelfs een levensgevaarlijke schok. Bij een goede aarde in het huis, wordt deze lekstroom opgemeten en schakelt de aardlekschakelaar de stroom uit, al lang voor je de schok krijgt. Dus een niet geaard huis is erg gevaarlijk.

Als een huis niet geaard is, dan is de aarding van de metalen behuizingen van diverse elektrische apparatuur vergeefs. De aarding van apparatuur is een veiligheidsmaatregel die dan NIET werkt. Wat wel gewoon blijft werken is de aardlekschakelaar, die meet namelijk het stroomsterkte-verschil tussen de fase-draad en de nul en schakelt bij een miniem stroomverschil de stroom af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100