slapen vogels en insecten?

zo ja, hoe bewaren ze hun evenwicht? en insecten, waar slapen die dan als ze al slapen? Heb hier nog nooit iets over gehoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vogeltjes zakken door hun pootjes tijdens het slapen ze slapen veelal in bomen en onder dakgoten niet alle insecten slapen s'nachts er zijn insecten die s'nacht op jacht gaan om te eten en gegeten te worden en als ze slapen is het tegen gevels aan of onder bladeren van planten of onder tuinmeubels eigenlijk alles wat ze op dat moment tegenkomen

Ja; Die slapen. Vogels en insecten zijn hele andere dieren als mensen. Vogels hebben bv hun voeten dicht, tenzij ze de spieren aanspannen. Zo houden ze zich altijd vast, tenzij ze los willen laten. Insecten hebben en andere voetjes EN slapen ze deels op de grond, deels verstopt in richels.

http://www.aviflevoland.nl/slaap.html Voor meer info bovenstaande link Vogels slapen, insecten moet ik nog even opzoeken... Toegevoegd na 1 minuut: Insecten slapen ook Voor meer info... http://www.wegwijslezer.nl/php/question.php?QuestionID=1235

Ja vogels en insecten slapen ook, in nestjes, bomen, struikjes. En insecten slapenin kuiltjes, bij blaadjes enz.

Eenden (toch ook vogels) slapen half. Eerst slaapt de ene hersenhelft en waakt de andere (kijken of er geen vijanden aanvallen), en daarna wisselt dat om. De niet-slapende kant is naar de oever gericht. Hangt er ook allemaal van af wat je met slapen bedoelt: - fase van rust waarbij specifieke biochemische processen lopen : zal ook wel insecten bestaan. - fase waarbij het mentale opgeruimd wordt : hiervoor is een redelijk ontwikkelde psyche nodig. Dit zal wel zo zijn bij vogels maar niet bij insecten denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100