Wat kun je nu tegen spinnen doen, en wat als niemand ze durft te pakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een biologisch middel dat ze gewoon verdrijft en niet dood wij leveren die ook http://www.ncs-leeuwarden.nl/ afdeling plaagdieren

Een geschikt boek zoeken (dik, zwaar... telefoonboek volstaat vaak wel) en vanaf een afstandje op het beest mikken. Dan even op het boek gaan dansen en het nog zeker een kwartier laten liggen. Werkt voor mij.

De stofzuiger zijn werk laten doen, daarna zand opzuigen en de spin stikt.

Gewoon laten lopen. Het zijn nuttige dieren, hoe eng ze ook kunnen zijn brrr... Veel spinnen in huis betekent minder ander ongedierte.

Laat ze gewoon zitten. Bedenk dat er misschien nog wel een honderdtal van hetzelfde kaliber in huis zitten. Die gaan vanzelf wel weg. Wanneer je bang bent ,stel U het diertje voor zonder pootjes ,dan schiet er maar een klein bolletje over. Dankzij de spinnen heeft U minder last van muggen ,als dat een troost mag wezen. Voor spinnen in de wasbak of het bad volstaat het om een stuk karton tot op de rand te leggen , zodat dit veilig kan ontsnappen. En dan hoef je niet eng te doen tegen die lieverds.

Vangen met een glas (er overheen zetten) en er een papiertje onder schuiven. Daarna vrijlaten in je tuin.

Om te voorkomen dat ze in je huis komen: doe je hetzelfde als tegen andere beestjes: plaats horren voor je raam. Als ze toch binnen zijn: Zoals al eerder beschreven: glas erover heen zetten, papiertje er onder schuiven, en buiten vrij laten. Als de spin in het glaasje zit, kun je mooi even van de gelegenheid gebruik maken om het beestje eens goed te bekijken. Misschien kom je zo wel van je spinnenangst af! Als je bang bent dat het beestje op je hand kruipt, zodra je het papiertje van het glas afhaalt, dan kun je van te voren het glas even een paar keer schudden. Niet heel hard hoor, maar net genoeg om hem een beetje duizelig te maken, hij zal dan, nadat je hem op de grond hebt laten glijden, nog even stil blijven zitten, en na een poosje zijn gang gaan. Wat ook goed werkt: de spin vangen in een zakdoek of stofdoek. En uiteraard niet knijpen, maar buiten vrij laten. Dit zal voor beginnende beoefenaars van de "spin-vang-sport" wellicht nog een beetje griezelig zijn, maar t werkt snel en goed, en ook nog aardig voor t beestje.

Het beste is niets doen, op een gegeven moment zijn ze weg. Verder doen ze geen mens kwaad en daarbij zijn het nog nuttige beestjes ook.

Als je ze per se weg wilt hebben, zuig 'em dan op met de kruimeldief en leeg het reservoir in je tuin (wel voor het opzuigen het reservoir leegmaken!) Laat ze liever maar lekker zitten, ze zijn zo nuttig!

je ogen dicht doen, tot 10 tellen, als hij er daarna nog zit nog een keer doen, tot ie weg is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100