Wat is de functie van de kabel op dit dakje?

Toegevoegd na 17 minuten:
Het betreft het dak van de entree, en is zo'n 2,5 meter hoog

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is gewoon een valdempende ankerlijn voor werkers op dat dak. Die kunnen zich er met een tuigje aan vast maken.

Bronnen:
http://www.admiraaldak.com/product.php?pro...
http://www.unilinesafety.com/Themes/Media/...

Het lijkt sterk op een bliksemafleider

zo te zien staat het onderspanning en zweeft het zo'n 20 cm boven het dak. maar of dat het ook een constructieve functie heeft kan ik zo niet zien.

De beide (verzonken) palen kunnen omhoog en dan kan de lijn er tussen als waslijn gebruikt worden. Toegevoegd na 1 uur: Na de toevoeging, dat het het dak van de entree is(van een theater?) kan het ook zijn dat optredende koorddansers er op oefenen.

Het zou aardig zijn om te zien wat er van binnen zit. Het lijkt erop dat de twee palen een verwijderbare constructie is, die zijn stevigheid ontleent aan een spankabel.

Waarschijnlijk bestaat het gebouwtje uit 2 (of meer) afzonderlijke delen en houdt de gespannen kabel de delen tegen elkaar en in balans.

Ik kan het dan niet goed zien. Maar ik denk dat het een Veiligheids kabel is voor dakwerkers. Zo dat de werkers met hun harnas vast zittern en niet van het dak vallen.

Het is inderdaad een bliksemafleider. Bij een gebouw naast ons kantoor (waar ik bovenop kijk) hebben ze onlangs de bliksemafleiders vervangen door deze constructie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100