Wat is er te doen tegen muffe geur in huis die komt door dakgoten waar regenwater in blijft staan?

Sinds tijden hangt er een muffe, onverklaarbare geur in m'n huis. Toen we nieuwe dakgoten kregen was deze geur ineens verdwenen. Na het regenen van de afgelopen dagen staan de nieuwe dakgoten weer vol water en is de vieze geur terug. Iemand tips wat hier tegen te doen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

zorgen dat het water uit de dakgoot gaat, en niet alsmaar hoeft te legen o.i.d.? Toegevoegd na 59 seconden: bijvoorbeeld door een regenpijp? succes :-)

De loodgieter bellen die ze eraan gezet heeft, normaal is het niet, en het lijkt niet goed gemonteerd, zonodig second opinion vragen bij een ander.

Bladeren uit de goot halen zodat 't water weg kan. Of een brandweerman vragen of ze dat met een hoogwerker kunnen.

ik vraag me af of het wel je dakgoot is dat dit probleem veroorzaakt. het lijkt eerder dat er ergens een lek is, dat onderliggende materialen nat maakt, dat daardoor gaat stinken. als het verder opdroogt zwakt het proces dat de stand veroorzaakt af en verdwijnt de stand weer. ik zou dus niet alleen de dakgoot nakijken maar ook de rest van het dak en andere plaatsen waar het zou kunnen lekken.

De goot uitkuisen en als je een plat dak hebt, een groen dak ervan maken, je hebt dan geen problemen meer + zet er een goedgeurende plant op het dak ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100