Wanneer een Magnolia in de tuin planten? wintervast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan verschillende Magnolia's. De kleinbloemige Magnolia, is goed winterhard, maar de bloemen zijn zo vroeg, dat die nog wel eens willen bevriezen. De grootbloemige Magnolia in div. variëteiten, zijn volkomen winterhard, de bloemen bevriezen bijna nooit. De wintergroene Magnolia, is een matig winterharde Magnolia en hoort hier eigenlijk niet thuis. Er zijn nog meer onbekende Magnolia's maar zijn vrijwel nooit te koop. Alle heesters en bomen die in een pot gekweekt zijn, kan je het jaar rond planten, dus ook nu!

Bedenk van tevoren waar je magnolia neerzet, omdat de heester niet graag verplaatst wordt. Zet hem in lichtzure, humusrijke en goed doorlatende grond. Geef een jonge magnolia veel water, vooral tijdens warme dagen. De heester doet het goed op een beschutte plek in de volle zon, een beetje schaduw mag. Snoei magnolia zo weinig mogelijk. Is het toch nodig om de heester te snoeien, doe dit dan in de zomer, direct na de bloei. Er zijn verschillende soorten magnolia. De meeste soorten zijn winterhard, bladverliezend en bloeien in het voorjaar, voordat het blad verschijnt. Een bekende magnolia is de magnolia x soulangeana. Deze magnolia kan zo’n 6 meter hoog worden en bloeit met grote, tulpvormige, rechtopstaande witte of roze geurende bloemen. De heester is wel vorstgevoelig. Nachtvorst in april kan dus ten koste gaan van de bloemen. Er zijn ook zomerbloeiende magnolia’s, zoals de magnolia grandiflora.

Eind zomer, begin najaar. Dan is het niet zo warm meer dat je met water moet blijven zeulen en heeft de plant nog tijd om te wortelen, zonder dat een gedeelte van de voeding gebruikt hoeft te worden voor nieuwe knoppen Dat is weer het nadeel van potplanten die je het hele jaar kunt planten, als je dat in deze tijd doet krijgen ze veel te veel zon en dus warmte en droogte ineens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100