Is een brievenbus verplicht?

Moet je een brievenbus bij je huis hebben? En als een brievenbus verplicht is hoe vaak moet je hem dan legen van de overheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er is voor zover ik kan vinden geen verplichting om een brievenbus te hebben of om je brievenbus te legen. Die verplichting hoeft de overheid ook niet op te leggen: als zij jou een belastingaanslag of bekeuring sturen, maakt het niet uit of jij je brievenbus wel of niet leegt. De overheid heeft dan voldaan aan haar informatieplicht, en kan dus dezelfde maatregelen nemen als je niet betaalt als wanneer je je post wel zou hebben gelezen. Je post lezen en ernaar handelen (zoals het betalen van rekeningen) om bezoekjes van deurwaarders te voorkomen is je eigen verantwoordelijkheid. Dus als jouw post rechtstreeks de container ingaat, heb je alleen jezelf ermee.

Ja er is een postwet, die dat voorschrijft, en die bus is aan allerlei regels gebonden ook nog. hij mag niet vertikaal zijn, behalve het pand van voor 1995 is enz enz Dus jazeker wel...

Ja, maar zou je 'm zelf niet willen dan omdat je het vraagt?

Het is verplicht een brievenbus te _hebben_. Er worden eisen gesteld aan de hoogte en breedte van de sleuf. Er zijn ook eisen aan de afstand van de sleuf tot de openbare weg. Is die afstand te groot, dan ben je verplicht een "buitenbus" (of hoe heet zo'n ding) binnen die maximale afstand te plaatsen. Verder moet de brievenbus goed bereikbaar zijn voor de postbezorger. Geen braamstruik ervoor zetten dus. En niet op een paal van vier meter hoog. Tenslotte is het vereist dat de brievenbezorger de brieven in de bus kan doen. Dat betekent ten eerste dat je de klep niet mag dichtlijmen, en ten tweede dat er genoeg ruimte in de bus moet zijn om een redelijke hoeveelheid post toe te voegen. Als je een container neerzet met een sleuf erin, dan mag dat. In dat geval vindt de wet het best als je je "brievenbus" eens per tien jaar leegt. Als je ervoor kiest een klein busje te plaatsen, verplicht je jezelf meteen tot dagelijkse lediging.

Volgens mij niet. In geen een artikel of wet die ik onder ogen ben gekomen staat dat een brievenbus aan huis verplicht is. Wel moet een brievenbus als je hem hebt aan een aantal eisen voldoen. Zie link

Het is niet verplicht om een brievenbus te hebben. Heb je wel een brievenbus, en wil je dat postbezorgers hier ook post in doen, en ben je wel verplicht om de brievenbus zo te plaatsen dat een postbeamte niet te veel moeite moet doen om de post in je brievenbus te moeten deponeren. Je kan er namelijk voor kiezen om een postbus te nemen en daar al je post te laten bezorgen. Kijk bij bijvoorbeeld verenigingen, die hebben wel een postadres, maar dat is meestal van de secretaris. Een brievenbus hebben ze echt niet.

Ik begrijp uit onderstaand stukje niet dat je verplicht bent om een brievenbus te hebben, maar als je hem niet hebt wordt je post als onbestelbaar behandeld... Brievenbussen, bestemd voor de aflevering van postzendingen aan geadresseerden, dienen te voldoen aan regels omtrent plaats, afmetingen, e.d. vastgesteld door de Minister van Verkeer en Waterstaat (Besluit brievenbussen, Stcrt. 1988, 252). Ontbreekt op of bij het aangegeven adres een brievenbus, dan worden postzendingen, die in een brievenbus besteld kunnen worden, als onbestelbaar behandeld nadat de geadresseerde gedurende een periode van een maand (bij nieuwe gevallen drie maanden) in de gelegenheid is gesteld om een brievenbus aan te brengen, die aan de eisen voldoet. Op gelijke wijze wordt gehandeld, indien de brievenbus niet aan de daarvoor geldende eisen voldoet. TNT Post heeft het recht postzendingen, die in een brievenbus besteld kunnen worden, onmiddellijk als onbestelbaar te behandelen, indien de geadresseerde de brievenbus (die wel aan de eisen voldoet) doet verwijderen of maatregelen neemt of doet nemen, waardoor de brievenbus niet meer aan de eisen voldoet.

Bronnen:
http://www.tntpost.nl/voorthuis/images/Alg...

Het is geen verplichting om een huis te hebben (tenzij 't illegaal is om een zwerver te zijn). Dus ik zou niet weten waarom 't verplicht zou zijn om een brievenbus te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100