Mag de woning bouw huurder verwijderen als die buurman heeft geslagen?

Stel je belt bij je buurman aan, ivm overlast, en de buurman slaat je op je gezicht, word die buurman dan opgepakt door de politie en verwijderd de woningbouw dan die persoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een simpele mishandeling is geen reden voor een woningbouwvereniging om een huurder uit huis te plaatsen. Die mishandeling zal overigens eerst nog bij de rechter getoetst moeten worden of dat wel mishandeling is en of er sprake is van een misdrijf.

De woningbouw (wbv ) KAN helemaal niet een huurder verwijderen, om welke reden dan ook. Jouw kant is duidelijk, het verhaal van de buurman niet. Dat moet ook gehoord worden. Iemand uithuiszetten is een niet simpele actie. Iemand slaan mag niet, is dit eenmalig gebeurd zal de wbv de betreffende huurder niet meteen de huur opzeggen. Dit zal door de (kanton-)rechter moeten worden beoordeeld worden. Aangifte doen, informeren bij het Juridisch Loket, en als er iets gebeurd(?) -procedure tot uithuiszetting- dan kunnen daar maanden overheen gaan. In die tijd is het zaak om -jouw reactie elders- heel voorzichtig te zijn en bv niets uitlokken of andersom nergens op in gaan. Bij de buren aanbellen om te klagen over geluidsoverlast is tegenwoordig niet meer zo simpel. Niet alleen de manier waarop jij zelf klaagt maar ook de reactie daarop. Klagen kan je beter zo weinig mogelijk en ook zeker niet boos worden. Bij de wbv kan je een klacht kwijt over overlast van buren. Is er een wijkagent, kan je daar ook contact opnemen. "De verplichting zich als goed huurder te gedragen strekt zich niet uit tot enkel en alleen het gehuurde, doch ziet tevens op de gedragingen van de huurder in de onmiddellijke nabijheid daarvan." ... Dit zal door de (kanton-)rechter moeten worden beoordeeld worden. Moet zijn: Dit zal trouwens door de (kanton-)rechter beoordeeld moeten worden.

Toegevoegd op 24 augustus 2019 15:21: tekst
Bronnen:
https://hd-advocaten.nl/goed-huurder/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100