Wie weet wat een Liquidambar is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik! Toegevoegd na 19 seconden: Een prachtige boom! Toegevoegd na 1 minuut: De amberboom (Liquidambar styraciflua) is een loofboom uit de familie Altingiaceae.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Amberboom

De Liquidambar of te wel amberboom is een matig groeiende boom van gemiddelde grootte. Het blad lijkt erg veel op die van de Esdoorn. Het is een van de meest spectaculaire herfstkleur bomen, dat is tevens ook zijn grootste sierwaarde. Het is een mooie compact groeiende boom voor de niet te kleine tuin, ze worden ook veel aangeplant in plantsoenen en langs wegen, omdat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben.

In Centraal- en Oost-Amerika en Mexico is de amberboom (Liquidambar styraciflua) inheems. Het is bepaald geen boom waar je op kunt wachten om hem volwassen te zien; het is een uiterst trage groeier. Na tien jaar mag je blij zijn als de boom zes meter hoog is en moet je nog eens tien jaar wachten eer een hoogte van tien meter is bereikt. Je moet bij de amberboom er ook maar niet naar verlangen om hem in je eigen tuin volwassen te zien worden. In een arboretum of botanische tuin staat wel eens een volwassen exemplaar.

Bronnen:
http://www.neerlandstuin.nl/bomen/amberboom.html

Liquidambar styraciflua amberboom Plantensoort : boom Gebruik : solitair Habitat : straatbeplanting, parkbeplanting. Niet geschikt voor smalle straten. Verdraagt verharding. Gevoelig voor wind. Hoogte : 800 - 1500 cm bijzondere kenmerken : Bloemkleur : geelgroen Bloeiperiode : april - mei Bloemen : onopvallende, bolvormige groepen bloemen Bladkleur : donkergroen Wintergroen : neen Bladeren : glanzend, esdoornachtig, met vroeg in de herfst schitterende verkleuring van rood via geel tot diep purperpaars Vruchten : stekelige doosvruchten standplaats en vereisten Standplaats : zonnig halfschaduw Vochtigheid : droog,normaal Zuurtegraad : kalkrijk,neutraal,zuur Zoutbestendig : neen Winterhard : ja onderhoud vereist nauwelijks snoei bijzonderheden kegelvormig, met halfopen kroon tot 8 meter breed. Kurkachtige stam. Liquidambar styraciflua Liquidambar styraciflua Liquidambar styraciflua

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100