Waar moet je op letten als je een krachtige douchestraal wilt hebben?

Wij moeten een nieuwe douchekop kopen (oude lekt). We willen graag een lekker krachtige waterstraal. Waar moet je dan op letten? Aantal liters per minuut? Aantal gaatjes? Diameter douchekop? (We hebben een cv-ketel van categorie 5.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb een douchekop met drie standen. Je schakelt hem simpel om terwijl de onder de douche staat. Vraag daar eens naar bij een bad-shop.

De warmwaterproductie van je cv-ketel moet toereikend zijn. Indien je een fijne douchekop wilt, kun je een regendouche overwegen. De kop is dan inderdaad groter en heeft meer gaatjes. Indien je zo'n kop te groot vindt, kun je altijd een kleiner exemplaar aanschaffen met minder gaatjes. Je geeft zelf al het antwoord. Jouw cv-ketel moet inderdaad het vermogen hebben om een aantal liter per minuut te kunnen behalen. Dit kun je zelf makkelijk testen onder een stromende kraan. Aan de hand van het resultaat kun je dan de geschikte keuze maken. Hier een link met duidelijke uitleg: Een cw 5 ketel heeft een behoorlijk vermogen. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://warmland.nl/kennisbank/welke-cv-ketel-voor-een-regendouche/&ved=2ahUKEwjwv9nd4dffAhVMJlAKHdzLDokQFjADegQIBxAB&usg=AOvVaw1K3Pzht8K4TLnnH4xgwM5v De stromende kraan moet je natuurlijk wel testen met water op de juiste temperatuur. Als je doucht, wil je ook geen onverwachte koude douche.

Toegevoegd op 05 januari 2019 23:16: tekst
Bronnen:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100