Hoe lang duurt het voordat de stam van een jong berkje wit wordt. ?

Ik heb een berkeboompje van 3 jaar in m'n tuin, maar hij is nog steeds niet wit. Aan de blaadjes te zien is het zeker een berk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk heb je het over de gewone berk,de wilde berk. Uiteindelijk krijgen alle berken een witte stam, maar omdat het zaailingen zijn zitten er nogal wat mutatie's tussen. Hierdoor zal de ene berk na 4 jaar al een witte stam krijgen en de andere pas na 10 jaar. ook de hoeveelheid wit op de stam kan onderling erg verschillen. Een wilde berk is eigenlijk niet zo geschikt voor een tuin, omdat het een heel grote boom wordt, waaronder er vrijwel niets meer kan groeien. Dat komt door het zeer oppervlakkige wortelgestel. Bij de gekweekte soorten, bestaan kleiner blijvende soorten. De kans bestaat dus, als je berk uiteindelijk een witte stam heeft, dat dan de boom al te groot is voor je tuin.

Er zijn veel soorten, ondersoorten en onderlinge kruisingen van de berk. Sommigen hebben een mooi witte stam, anderen niet. Kijk eens op onderstaande site voor meer info over berken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100