Wij overwegen installatie van zonnepanelen op het dak van ons huis. Heeft iemand van jullie al (positieve) ervaring met dit soort panelen?

En moeten we nog ergens speciaal op letten voordat we het laten doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik heb er geen ervaring mee maar ik weet wel dat je even goed moet opletten want er schijnt een subsidie te zijn voor mensen die overwegen om deze te plaatsen,vraag het voor de zekerheid even na.

ik heb ook met de gedachte gespeeld om ze te laten leggen je hebt er heel veel nodig om je eigen energie op te wekken en ze zijn vrij duur ze zeiden tegen mij dat ze een goede levensduur hebben van 10 jaar {daarna wordt de productie minder heeft de fabrikant / leverancier mij verteld} ik ben aan het rekenen gegaan en ik heb de aanschaf kosten geteld ,mijn verbruik, en daarop een berekening gemaakt over die 10 jaar ik was goedkoper uit om gewoon stroom van energie direct af te nemen dan om panelen te leggen want het zijn niet alleen de panelen maar er komt nog een behoorlijke installatie in huis bij ook dus om een lang verhaal kort te maken tel eerst uit of het rendabel is om ze te nemen

je kan volgens mij het beste nog een tijdje wachten met dit soort alternatieve manieren van het opwekken van stroom. Er worden nog altijd ontdekkingen gedaan waardoor de zonnepanelen goedkoper te maken zijn en ook langer houdbaar zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100