Mag je zomaar in een woonwijk een kinderopvang beginnen?

Nieuwe mensen in de wijk hebben blijkbaar als hobby om een kinderopvang te hebben. Deze kinderen worden echter zeer vroeg gebracht en pas na 6en weer opgehaald. Overal staan dan auto's. Soms zijn ze voor 07:00 al buiten aan het spelen. Ik heb het dan niet over 2kinderen maar echt een hele groep en van zachtjes doen hebben ze uiteraard nog nooit gehoord.
Bij het huis zijn zowel de voortuin als de achtertuin een kinderparadijs. De voortuin is zelfs overdekt zodat de kinderen zelfs als het regent naar buiten kunnen.
Praten met deze mensen hebben al vele mensen gedaan maar dit hielp helaas niet.
Mag je dit zomaar, midden in een woonwijk, in een normaal rijtjeshuis beginnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat mag niet zo maar of overal. Er zijn regels en vergunningen nodig om een bedrijf op te starten. bv koop- of huurwoning? Om effectief te kunnen klagen over geluidsoverlast zijn foto's en geluidsopnames wel handig. Die geven meer inzicht dan het woord 'geluidsoverlast'. Ook een rechtsbijstandsverzekering is handig voor later mocht dit nodig zijn. Vergunningen zijn nodig om bedrijf op te starten, niet overal mag dit, huur of koopwoning? Wbv verhuurt woningen en bedrijfspanden, iig informeren. Kinder -geluid- in de tuin is 'normaal' maar bv ingeval van een trampoline en over een schutting heen kijken, dat mag dus niet. Juridisch loket is fijn voor informatie terzake juridischloket.nl Allerlei regels, o.a. verplichting klachtenregeling opstellen https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang/vraag-en-antwoord/kinderopvang-starten https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vrije-tijd-tuin/herrie-in-de-tuin-vanwege-kinderopvang-thuis https://rijdenderechter.kro-ncrv.nl/forum/privacy-bedreiging-intimidatie/geluidsoverlast-kinderopvang-aan-huis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100