Moeten we een uur lawaai per avond/nacht accepteren?

Wij hebben in ons zeer gehorige rijtje koopwoningen een buurman die 1 uur per dag luide muziek draait. Van dat dance-boemboem gedreun, waar we in alle zes huizen van kunnen meegenieten. Een uur per dag is nog te overzien, maar helaas doet hij het op een vervelend tijdstip, ongeveer van 00:00 tot 01:00u., terwijl wij allemaal weer vroeg op moeten. De rest van de dag hebben we weinig last van hem.
Het is geen aso-type, maar een op zich nette man. Wel weten we via via dat er sprake is van drugsgebruik (o.a. cocaïne).
Hij staat niet open voor een gesprek. Dat heeft een vriendelijke buurman eens geprobeerd naar aanleiding van een extreem feest. Hij reageert wat lacherig “ik doe in mijn huis wat ik wil” en doet de deur weer dicht. Hij wil verder ook niets met de buurt te maken hebben, houdt zich volledig afzijdig. Dus terloops eens in gesprek komen zit er ook niet in. Buurtbemiddeling inschakelen heeft ook geen zin. Iemand die zijn buren niet eens fatsoenlijk te woord wil staan, zal ook dat weigeren.
Wij vinden het een risico om hem er op aan te spreken. Het zou goed kunnen dat hij er dan juist een schepje bovenop gaat doen en bijv. urenlang muziek gaat draaien, of midden in de nacht. Met zijn installatie in deze gehorige huizen kan hij ons hier echt terroriseren.
Dus aan een kant zijn we blij dat het maar een uur per dag is, maar elke nacht in je eerste slaap wakker gedreund worden is niet fijn.
Graag jullie advies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij koophuizen mis je een wbv die dit op kan lossen. Daarna denk ik aan de wijkagent. Deze inschakelen en daar , indien nodig dagelijks , je klachten neer leggen. 's Nachts op het moment dat er letterlijk sprake is van geluidsoverlast één keer naar de buurman toe stappen en vragen op te houden, het geluid te dempen. Waarom? daar vraagt de politie naar wanneer je belt om dit door te geven midden in de nacht. "Ja , ik heb de buurman hierop aangesproken, nee , ik heb niet boos/schreeuwend gereageerd." Houdt een 'dagboek' bij van tijden , letterlijk , en de soort overlast 'muziek' is te weinig. Verzamel namen van buren en maak er een mooi dossiertje van. Zeer handig en noodzakelijk als je later met bewijzen moet komen. Voorlopig is dit wat je kunt doen. Nee, beter niet met z'n allen verhaal gaan halen, wel aantrekkelijk idee, maar kan makkelijk uit de hand lopen. Niet verstandig. Dagelijks de politie midden in de nacht bellen en het noteren in je eigen dossier. Het wordt wel eens vergeten en zou later dus niet gebeurd zijn. Heb ik van horen zeggen. Succes. Toegevoegd na 8 minuten: Antwoord: nee dat hoeven jullie niet te accepteren, dit is a-sociaal, dit is geluidsoverlast.

Gewoon de politie er op af sturen.Een PV laten opmaken Na 22H00 moet men de nachtrust van de buren respecteren. Leg klacht neer met zoveel mogelijk geburen.Ga desnoods na x aantal klachten naar de vrederechter . in België bestaat er ook zoiets als een gasboete .In Nederland zal er ook wel iets dergelijks zijn . Gasboetes worden aanzien als snelrecht en worden op gemeentelijk vlak uitgedeeld aan allerlei overtreders.Na een paar van die boetes worden de daders van overlast duidelijk kalmer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100