Kun je met een wajong uitkering op jezelf wonen?

Ik ben 21 en ik ontvang 888 euro per maand , ik wil graag op mezelf wonen maar me ouders willen me hier niet bij helpen, is het mogelijk om hiermee een appartement te huren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met alleen die € 888,- per maand zal je niet heel ver komen, maar je hebt dan ook nog recht op huurtoeslag en zorgtoeslag, waardoor het wél mogelijk moet worden om zelfstandig te wonen.

Ja, je kunt met een wajong uitkering op jezelf gaan wonen. Mogelijk heb je naast de uitkering die je nu al krijgt nog mogelijkheden voor ondersteuning. Het zou kunnen dat je recht hebt op ondersteuning vanuit de gemeente. Je kunt het beste met jouw gemeente bellen om te vragen welke mogelijkheden er zijn. Misschien heb je ook recht op toeslagen vanuit de Belastingdienst. De Belastingdienst kan je hier meer over vertellen. Vanuit je Wajong-uitkering is misschien ook een mogelijkheid. Namelijk de toeslag. Als je met je totale inkomen (Wajong plus je evt salaris) onder het sociaal minimum zit dat voor jouw leefsituatie geldt, kan je misschien een toeslag krijgen die jou aanvult tot het sociaal minimum. Actuele informatie over de toeslag vind je hier: http://bit.ly/1rUNWLY Onder deze link vind je ook het aanvraagformulier voor de toeslag. Op deze website van Nibud kun je zelf vast kijken waar je recht op zou kunnen hebben: http://berekenuwrecht.nibud.nl

Bronnen:
uwv.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100