Is een parasol te repareren?

Wou hem zojuis open draaien tot het hij halverwege weer dichtklapte en het touwtje die hem aandrijft viel. Nu kan hij niet meer omhoog. Is dit te repareren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het touwtje alleen bedoeld om het makkelijker omhoog te trekken. Zonder touwtje kun je de parasol met 2 handen uitschuiven: met 1 hand houd je de stok vast onder het verschuifbare deel, met de andere hand duw je de parasol open. Doorduwen tot hij maximaal open staat en vanzelf vastklikt. Om te laten zakken de knop ontgrendelen en met de hand de parasol om de buis laten zakken. Let wel op dat je vingers en vel nergens bekneld raken. Afhankelijk van gewicht en formaat van parasol en hoe groot en sterk je zelf bent is dit heel eenvoudig / met wat moeite wel te doen / te zwaar en niet te doen. Om het touwtje te vervangen kun je best de parasol plat neerleggen zodat je van onderaf in de buis kunt kijken hoe het touwtje heeft vastgezeten. Aan het uiteinde van het huidige touw moet je kunnen zien of het ergens is losgeschoten of dat het doormidden is gebroken. In dat laatste geval zie je een rafelig uiteinde op een recht stukje touw. Is er een knoop losgegaan, dan zie je aan het einde van het touw nog wel waar een knoop heeft gezeten. Met een stuk ijzerdraad of elektriciteitsdraad kun je eenvoudiger eerst door de buis steken, touw er aan knopen en dan er doorheen trekken. Toegevoegd na 11 minuten: Als je een nieuw touw gaat halen, neem dan (een stukje van) het oude touw mee. Heb je een winkel met kampeerspullen in de buurt, ga daar dan heen. Scheerlijn is erg geschikt voor je parasol: sterk, slijtvast en er zit geen rek in.

Jazeker, dat kan. Ga na hoe de loop van het touwtje is en vervang het door een nieuw touwtje. Het moet wel heel stevig touw zijn, want er komen heel grote krachten op, Dis van een nylon/plastic, en geen "natuur"touw. Toegevoegd na 1 minuut: Dus van een nylon/plastic, en geen "natuur"touw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100