Was toiletpapier vroeger niet breder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan best gelijk hebben,sommige merken zijn zeker een halve cm. smaller geworden.Toevallig had ik een paar oude rollen liggen , die ik naast nieuw gekochte zette.En die waren iets hoger.(de oude rollen.)

Ja, en zo kort, maar dan moet je de rol niet overdwars plaatsen. Maar even serieus, dit is voor het eerst dat ik dit hoor, het hangt denk ik ook nogal van het merk af, misschien zijn er wel merken die het smaller gemaakt hebben.

Nee, je billen zijn sindsdien gegroeid

Heet dat dan niet keukenpapier??? Ik zie tegenwoordig ook nog wel veel verschil tussen de verschillende merken. We kopen altijd zo'n megaverpakking die in de aanbieding is. Je ziet dat de een wat groter is dan de ander. Zowel de rolbreedte als het formaat per velletje en natuurlijk de dikte per velletje. Misschien dat ze vroeger 1 standaard hadden, en nu de machines per merk kunnen instellen.

Dit zou maar zo kunnen, ik heb er nooit op gelet. Toiletpapier wordt op een lange rol gemaakt en dan worden de rollen stuk voor stuk gesneden. als de rollen dan allemaal 1 cm smaller worden en er 20 rollen uit de grote rol gaan, dan hebben ze 20% meet toiletpapier uit die rol gehaald (bij 10 cm breedte natuurlijk). En denk maar niet dat de prijs dan omlaag gaat. Een pizzeria die ik ken heeft hetzelfde gedaan. De eerste twee jaar dat hij open was lekkere grote pizza's en vervolgens stiekum de pizza's kleiner maken, en de dozen ook zodat het niet opvalt. Je zult je verbazen hoe weinig mensen dat door hebben!

Volgens mij hebben mensen tegenwoordig bredere achterwerken dan vroeger, daarom zal het papier dan wel smaller lijken. Als ik echter kijk naar de toiletrol-houder die in het huis van mijn oma hing (en die volgens mij al van ergens rond WOII stamt), dan kan de rol vroeger niet breder zijn geweest.

Maakt toch niet uit of het breed of smal is als het maar veegt!!