Kan je zelfstandig wonen als je geen "klusser" bent en ook liever geen beroep op familie/vrienden doet om mee te helpen klussen?

Hoe regel je dan bijvoorbeeld:
- Een grote zware kast plaatsen of juist verwijderen?
- Vloer leggen of verwijderen?
- Computer/internet aansluiten?
- Schilderwerk?

Aanname: geld is geen beperking.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de taken die jij op noemt zijn bedrijven die dat voor je willen doen. Dus als jij liever niet je familie of vrienden belast kun je dit tegen betaling laten doen. Toegevoegd na 2 minuten: - Een grote zware kast plaatsen of juist verwijderen? > Verhuisbedrijf - Vloer leggen of verwijderen? > Ongeveer elke vloerenwinkel - Computer/internet aansluiten? > ICT Bedrijf, bijvoorbeeld studentaanhuis - Schilderwerk? > Uiteraard een schildersbedrijf

Natuurlijk kun je zelfstandig wonen als je zelf niets kunt doen. Schilderwerk lijkt me duidelijk, daarvoor bel je de schilder. Die komt kijken, maakt een offerte en als jij akkoord gaat met de prijs dan maken jullie een afspraak wanneer de schilder het schilderwerk komt doen. Wil je een nieuwe vloer laten leggen, dan kun je bij veel winkels een vloer uitkiezen die dan door de vakmannen van de vloerenwinkel gelegd wordt. Voor meubels verplaatsen, computer aansluiten, maar ook ramen zemen, tuinonderhoud, huishoudelijk werk etc. kun je mensen inhuren. Vaak zijn dat kleine zelfstandig ondernemers, o.a. te vinden via marktplaats onder 'diensten'. Er zijn ook organisaties die bemiddelen in allerlei vormen van dienstverlening, o.a. voor ouderen en chronisch zieken, maar ook jonge gezinnen met 2 werkende ouders. Vaak hebben die mensen een soort abonnement op huishoudelijke hulp 1 keer in de week en kunnen ze via dezelfde organisatie eenvoudig aangeven wanneer ze een keer extra hulp voor specifieke klussen nodig hebben. De vakman, of soms vrijwilliger, wordt dan door de instantie geregeld.

Als geld geen rol speelt, dan kun een klusser inhuren en deze doet dan alles. Het zal dan niet je vriend worden, maar is gewoon iemand die je in huurt. Je kunt zelfs iemand inhuren die het hele huishouden doet. Als geld wel een rol speelt, dan kun je naar de gemeente stappen en zeggen dat je zelfstandig wil wonen, maar geen klusser bent en geen geld hebt en geen sociaal netwerk hebt die kunnen helpen bij de klussen. Maar dan moet je wel uitleggen waarom je liever geen beroep doet op familie en vrienden. Je kunt ook een kant en klaar woning kopen of huren. Dan zijn alle klussen voor rekening van de vorige bewoner of de verhuurder. Dat doet de meeste mensen waar geld geen rol speelt.

Natuurlijk kun jij als niet klusser en zonder hulp van familie en/of vrienden zelfstandig wonen. Niet iedereen is een klusser, maar daar zijn altijd wel mensen voor te vinden. Als je op leeftijd bent, en de verhuizing is van je eigen huis naar een verzorgingscentrum is het niet zo'n groot probleem. In dit soort grote huizen is altijd wel iemand een beetje kruising tussen een huismeester en een klusser/iemand aanwezig die ook bij overlijden zorg draagt voor het uitruimen van kamers (en tegen betaling door de familie ook zorg draagt voor het afvoeren van het oude meubilair, al dan niet door een eigen handeltje: in- en verkoop tweede hands meubelilair op te zetten),en bij binnenkomst van een nieuwe bewoner met liefde en tegen betaling (niet goedkoop) de muren behangt, kamerbreed of zeil legt en ook nog wel wil helpen tegen betaling met de verhuizing/het sjouwen. Kortom dit kan geen problemen opleveren, dit wordt ondervangen. Als je daarentegen jong en soepel bent en niet met een been in dat verzorgingshuis staat... dan zijn er toch ook genoeg oplossingen! Behalve de in te huren bedrijfjes, je kunt zelfs RELATIEF goedkope studenten inhuren die voor je verhuizen en eventueel ook nog inpakken , als ik mij niet vergis (voor een leuke prijs!) Wat dacht je van de zoon van de buren, een scholier die chronisch te kort heeft aan zakbeld en best berid is om tegen wat flapjes zijn handen te laten fladderen,,, jou wil helpen.... De vloerbedekking wordt gelegd door de winkelier, gelijk daarna met buurjongen de meubels neerzetten, geld ook voor de koelkast, alleen de wasmachine kan zwaarder zijn, nou iets meer spierballen gebruiken en ook op zijn plek zetten. Trouwens als je last van beperkingen hebt, ongeacht je leeftijd , of een maatschappelijk werker (begeleider) hebt, is het nog gemakkelijker, de grote klus waar je zo tegenop ziet kan je gedeeltelijk uit handen worden genomen door de klussendienst die veel bedrijven, ook van Maatschappelijk Werk , hebben. Natuurlijk kun je ook al heb je geen geldgebrek wel een beetje besparen door wat inkopen te doen bij de kringloopwinkel. Scheelt je echt handen met geld. Je kunt er in zitten helemaal klaar voor de kerst hoor. Geen probleem! Succes!!

naast de al genoemde betaalde mogenlijkheden, kun je voor kleine dingen zoals het verplaatsen van 1 kast of het ophangen van een lamp en dergelijke ook in veel gemeentes terecht bij een WZSW (Woonzorg sevice in de wijk). Dat heeft niet overal deze naam. Maar dat kun je navragen bij sociale zaken in jouw gemeente. Een andere optie is "wehelpen". Daar kun je vrijwilligers vragen om hulp voor vanalles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100