Ik heb een kapot briefje van 5 euro wat kan ik er mee doen?

weggooien lijkt mij echt zonde

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken kom je er redelijk mee weg als je het gewoon plakt met plakband. Je kunt het proberen om te ruilen bij een bank, maar dit wil niet altijd. Je kunt het wel altijd opsturen naar de Nederlandse Bank, en dan krijg je het bedrag - wel na enige tijd overigens - netjes op je rekening gestort. Ook een biljet waarvan nog maar een deel over is, krijg je -naar rato- teruggestort (dus een half tientje, krijg je netjes 5 euro voor).

Bronnen:
http://www.dnb.nl/over-dnb/veelgestelde-vr...

Even bij een bank binnenlopen en het omruilen.

Gewoon netjes aan elkaar plakken. Inwisselen bij een winkel,of bij de bank in de betaal automaat op je rekening storten. Mijn bank de Rabo ruilt ze niet om. Ik had een briefje van 50,00 euro in 10 stukken gebeten door de hond. Weer aan elkaar geplakt,en wilde hem ook omruilen. Bij de bank zeiden ze,probeer hem te storten op je eigen rekening,en als dat niet lukt opsturen naar de Nederlandse bank. Ondaks heel veel plakband erom pakte de automaat hem wel.

Als het serienummer nog leesbaar is, kun je het inwisselen. Zo niet, dan is hij feitelijk niets meer waard. Anders zou je twee halve briefjes kunnen gaan rouleren. Als je alle stukken nog hebt, kun je hem plakken met een plakbandje of inwisselen. In feite maakt het niet uit wat je kiest want zodra het beschadigde en geplakte briefje bij een bank terecht komt, halen ze hem er toch uit en vernieuwen ze hem.

ja dat is ech zonde of je moet gnoeg geld hebben dan kun je hem eens in de lucht gooien middenin de stad;-) gewoon een plakbandje erom en klaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100