Waarom staan flamingo's soms op 1 been?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Flamingo's staan vaak op 1 poot en bij voorkeur in het water. De reden waarom flamingo's vaak op een poot staan zou thermoregulatie zijn. Met 1 poot in het water koelen ze hun lichaam af, maar met 2 poten in het water zouden ze te veel lichaamswarmte verliezen.

Vogels en niet alleen flamingo's staan op 1 been omdat ze vaak in modderig gebied staan of op drassige bodem. Zouden ze op 1 been staan en beide voeten zouden wegzakken in de modder krijgen ze deze er nooit meer uit en zullen ze sterven. Met 1 been los kan je je andere been er weer uittrekken. Als je goed kijkt in de natuur doen bijna alle vogels dit wel, zelfs kippen zitten vaak op 1 poot, de vogels die dit namelijk niet kunnen zijn in de loop der evolutie gewoon uitgestorven. Toegevoegd na 51 seconden: sorry zin 3 mist het woordje niet...zouden ze niet op 1 been staan en beide voeten zouden wegzakken....

Bronnen:
Volgensmij mij gelezen in de quest.

Op één been staan is moeilijker dan op twee benen. Dat geldt echter niet voor de flamingo. Voor die vogel is het een ideale rust- en slaaphouding, net als voor een andere bekende steltloper, de ooievaar. Dankzij hun lichaamsbouw kunnen flamingo's en ooievaars moeiteloos lange tijd op één poot staan. Dat ze vaak op één poot staan, heeft met name te maken met hun temperatuurregeling. Als het koud is, dreigen ze te veel warmte langs de lange, dunne poten te verliezen. Ze trekken daarom een poot in tegen hun buik. Ze stoppen die poot weg in hun veren. Is het warm, dan gaan ze vaak op twee poten in het water staan. Want via de poten kunnen ze warmte kwijt aan het water. In Afrika, waar het heel warm is, staat de ooievaar daarom bijna altijd op twee poten in koeler water.

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl/php/question.ph...

Omdat zij op hun bek gaan wanneer ze BEIDE benen intrekken.

niet alleen flamingo's doen dat, maar veel andere vogels ook. zo krijgen we op het vogelasiel vaak meldingen van zwanen die zwemmen met 1 poot op de rug. het is gewoon de energiezuinige stand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100