is het mogelijk om gratis gebruik te maken van een vervallen pand, onder voorbehoud dat het onderhouden wordt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

het is niet mogelijk om gratis in een gebouw/woning te gaan wonen. wel kun je anti-kraak gaan wonen. meestal betaal je weinig huur. dit kan alleen niet met kinderen omdat je namelijk morgen te horen kunt krijgen dat je over een maand weg moet zijn. dus het heeft ook zijn nadelen

In Nederland is het nogal moeilijk om ZOMAAR in een vervallen pand in te trekken (ligt er aan hoe groot het pand is). Dus ik zal er maar niet op rekenen dat het pand gratis is want het grond eromheen moet sowieso gekocht worden.

Juridisch gezien kun je een pand (of ander object) alleen gebruiken met toestemming van de eigenaar. Je zult dus een (liefst schriftelijke) overeenkomst moeten sluiten met de eigenaar van het pand. In zo'n overeenkomst moeten rechten en plichten van eigenaar en gebruiker worden vastgelegd.

Alles kan. Als er iemand is die een vervallen pand bezit, en jij spreekt met hem af dat jij de huur betaald in natura (namelijk door het uitvoeren van onderhoud), dan is er niemand die je dat verbiedt. In praktijk zou ik echter niet voor zo'n constructie kiezen. Het zet de deur wagenwijd open voor geschillen. Onenigheid of jij wel genoeg klusjes doet, gezeur over geld als je iets verkeerd hebt gemaakt (wie betaald de herstelkosten), wie betaald kapot gereedschap, etc, etc. Beter is het om gewoon een huurprijs af te spreken in combinatie met een vergoeding voor het doen van onderhoud. Bijvoorbeeld gewoon een uurtarief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100