Stekker kapot

onze stekker van de stofzuiger is kapot, 1 van de 2 pennetjes is er namelijk gewoon afgebroken! heeft iemand een idee waar je dat het best kan laten repareren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stekker is meestal aan het snoer gegoten (in één deel dus). De enige officiële reparatiemogelijkheid is dan om het gehele snoer te laten vervangen. Wat volgens de voorschriften niet mag (maar wat ik zelf doorgaans doe) is om de oude stekker eraf te knippen en er zelf een nieuwe (losse) stekker op de zetten. En is relatief eenvoudig zelf te doen.

Kun je er geen nieuwe stekker aanzetten; dan repareer je het zelf !

Gewoon een nieuweb stekker er aan zetten. Ben jezelf niet zo handig dan heb je misschien wel een familielid of buurman die het voor je opknapt.

Heel simpel, stekker eraf knippen en een nieuwe stekker er aan zetten of een vriendelijke buurman aankijken als je het zelf niet kunt.

Je kunt gewoon een losse stekker kopen,de oude van het snoer afknippen en de nieuwe monteren.Ben je niet zo handig,vraag het dan aan een buurvrouw of man,die willen je wel helpen in ruil voor een lekker bakkie pleur!

Een tip: nooit spelen met elektriciteit, ook niet met de stekkers. Als het mis gaat, gaat het goed mis!

Gewoon bij de doe-het-zelf zaak een losse (geaarde!) stekker kopen en die er op zetten. Dat kost je een paar euro en het werkt dan allemaal weer goed. Pas wel op dat je weet wat je doet, want stroom is en blijft gevaarlijk.

koop een stekker exact als op de foto (bouwmarkt) en laat die er op monteren. Dit is een goedkope doeltreffende manier. Een nieuw snoer erin kost een hoop geld. Bij het oprollen van het snoer zal hij niet zo mooi wegvallen in de stofzuiger als de vorige, hou daar rekening mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100