Is dit een wezel, hermelijn of iets anders? (zie foto)

De kat heeft een dier naar binnen gebracht, maar ik weet niet of het een wezel of hermelijn is. Ik kan het verschil niet zien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een wezel. De staart van een hermelijn heeft een zwart uiteinde. Als je googelt op "dode wezel" zie je dat dit een wezel moet zijn.

Bronnen:
https://www.google.nl/search?q=dode+wezel&...

Door zijn witte buik denk ik dat het een hermelijn is. Een wezels is lijkt erop, maar is veel kleiner. De hermelijn is familie van de wezel en lijkt er veel op, maar de hermelijn is zwaarder. Hij heeft een langgerekt lichaam. De vacht is kastanjebruin van kleur, met een gelig witte buikzijde en een zwarte staartpunt. De hermelijn heeft een zomer- en een wintervacht. In de zomer is de vacht roodachtig bruin, in de winter is ze wit. In het noorden van het verspreidingsgebied wordt de vacht geheel wit (met uitzondering van het zwarte staartpuntje), maar in zuidelijker gelegen gebieden wordt hij slechts gedeeltelijk wit. In vroegere tijden werden de wintervachten van hermelijnen massaal verwerkt in de bontafzettingen van koningsmantels, vandaar de overdadige zwarte stippen daarop. Het dier kan 16 tot 31 centimeter lang worden, met een staartlengte van 9,5 tot 14 centimeter en een gewicht van 90 tot 445 gram. Mannetjes zijn veel groter dan vrouwtjes. De kop-romplengte van een mannetje is gemiddeld 297 millimeter, de staartlengte 117 millimeter en het lichaamsgewicht is 200 tot 445 gram. Het vrouwtje heeft een kop-romplengte van 264 millimeter, met een staartlengte van 110 millimeter en een gewicht van 140 tot 280 gram. Noordelijke populaties zijn kleiner van formaat. Foto en beschrijving https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hermelijn_(dier)

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hermelijn_(dier)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100