Mag mijn huisbaas mij verplichten om mijn fiets in de achtertuin neer te zetten?

Wij hebben al 7 jaar onze fiets in een fietsenrekstaan in de voortuin. Opeens moeten wij van onze huisbaas onze fiets in de achtertuin neerzetten, omdat onze (zeurende) buurvrouw dit geen mooi gezicht vindt.

Kan onze huisbaas dit verplichten?

Noot: Onze achtertuin is heel klein en daar passen amper 7 fietsen in. In de zomer willen wij graag buiten zitten, net als ieder normaal mens. In de achtertuin staat meer zon. Vandaar dat wij dit niet willen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk even in je huurcontract, dan heb je een uitgangspunt voor je gesprek met de huisbaas. Of niet natuurlijk als daar in vermeld wordt dat je geen transportmiddelen in je voortuin mag stallen. Toegevoegd na 1 uur: Je huisbaas kan je niet verplichten je fiets in de achtertuin te zetten. Hij kan hooguit verbieden jouw fiets in de voortuin te stallen als daar in het huurcontract een paragraaf over is opgenomen. Als daar niets over gemeld is kan je m.i. je fiets daar gewoon stallen. Ik zou wel wat andere reageerders gemeld hebben in ogenschouw nemen, want aan een Pirrus overwinning heb je niets. Praten en uitleggen en begrip kweken en oplossingen zoeken is de beste actie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100