Kan er koolmonoxide vrijkomen tijdens het bakken van aardappels?

Mijn vriendin stond vanavond aardappels te bakken en toen ging onze koolmonoxide melder af (Alecto koolmonoxidemelder COA-22 ).

Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

koolmonoxide-melders zijn brandmelders die ook koolmonoxide meten. Wanneer de gebakken aardappeltjes bruin waren en er gewone rook vanaf komt, zal de koolmonoxidemelder daarop afgaan. Ze gaan ook af wanneer je er sigarettenrook in blaast. Met het bakken van aardappels komt er geen koolmonoxide vrij.

Uw type koolmonoxidemeter (Alecto COA-22) is alleen geschikt om CO te meten en geen andere gassen. In de gebruiksaanwijzing ervan (zie link hier onder) staat geen woord over brand- of rookmelder. Als hij dat ook zou kunnen zou de fabrikant deze functie zeker vermeld hebben als extra verkoopargument. Een rookmelder kan inderdaad af gaan wanneer er teveel damp ontstaat in de keuken, uw apparaat reageert echter alleen op CO en niet op rook. Alle reden dus om extra voorzichtig te zijn met uw kooktoestel en/of de afvoer van het verbrandingsgas. Was er wel voldoende ventilatie in de keuken voor zuurstofaanvoer? De aardappels zelf kunnen geen CO veroorzaakt hebben.

Bronnen:
http://www.produktinfo.conrad.com/datenbla...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100