Ik wil graag een kweekkas is dit de moeite waard?

voor de hobby

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kweekkas is het mooiste wat er is voor het kweken van planten of groente. Je bent het voorjaar 4 tot 6 weken voor. Zeker als het weer nog koud en guur is maar wel met zonneschijn, is het in de kas al voorjaar. Met een stoeltje en een kopje koffie er bij is het echt genieten. De moderne kas is van plastic, uv bestendig en stormvast. Nadelen van een kas zijn de beheersbaarheid van de themperatuur. Even een deur openzetten bij zon werkt wel maar dan moet je wel thuis zijn en er aan denken , zoniet dan is het binnen zo 40 graden!Maar er zijn nu ramen met een thermostaat die vanzelf open en dicht gaan. Kan je dus nooit vergeten. Dus altijd aanschaffen. Een plastic kas is in een halve dag opgezet. Het plastic gaat ongeveer 10 jaar of langer mee. Met een electrisch kacheltje is het goed vorstvrij te houden. Wil je echt een warme kas dan komt er heel wat bij kijken ook heel wat euro's. maar het kan wel. Het ligt er helemaal aan wat je wil gaan kweken. Mogelijkheden genoeg en zeker de moeite waard!!!

Wat bedoel je met 'de moeite waard'? Wil je de kas gebruiken om zaden op te kweken, of om planten te laten overwinteren? Zoals eddijst al zegt, een kas kan een mooie aanvulling zijn op je tuinhobby, maar je moet er wel tijd en moeite insteken. Tuinier je graag, dan is het een goed idee!

Ik heb zelf een eetbare kweekkas in mijn achtertuin. Van kruiden tot bonen, van mosterd tot tomaat... de hele zomer genieten van zelfgekweekte groeten en kruiden. Knoflook, uien, sla-soorten en dergelijke kan je ook bij minder kweken en het hele jaar door gebruiken. Het kost inderdaad wat tijd, maar iedere avond genieten is zeker wat waard.