De walnoten van onze boom heb ik gedroogd in de oven, de temperatuur kwam niet boven de 50 graden. Nu zijn ze zacht, hoe komt dat, wat kan ik nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoe heb je het precies gedaan? Je moet de walnoten met schil en al in de oven doen en de temperatuur mag niet hoger zijn dan 50 graden. Je moet ze er wel een paar uur in laten liggen. Ze zijn goed als je ze hoort rammelen als je de noot schud. Wellicht dat je ze nog niet lang genoeg hebt laten drogen. Als ze zacht zijn zit er nog teveel vocht in.

Drogen aan de lucht is het beste om de kwaliteit van de walnoot te bewaren. Leg de noten op een rooster plaats deze op een geventileerde plaats. Schut de noten dagelijks even om en je hebt binnen twee weken de beste walnoten, droog en op smaak. (de oven haalt ook smaak weg door het geforceerd verwarmen) Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100