wie kent dit dier?

Een dier dat 's nachts op ons terras komt.

Toegevoegd na 12 uur:
Het is ongeveer 2 meter van de camera af die staat op de grond van het terras en het is an enkele nachten gekomen op dezelfde plaats, we wonen niet in een bosrijke omgeving, er zijn wel enkele velden in de omgeving.

Toegevoegd na 3 dagen:
Beste mensen die reageren. Sorry dat ik niet steeds geantwoord he, ik ben hier nieuw en ik weet niet goed hoe ik op een bericht moet reageren. Wij wonen in Vlaams Brabant waar eigenlijk geen wilde zwijntjes zijn. Ik ga proberen nog enkele foto's online te zetten, spijtig neemt die Ip camera geen beelden op op verdere afstand dan 4 meter, ik kan wel alles live zien tot 20 meter in de tuin.
Ik vermoed dat het dier ongeveer 20 cm hoog is, we vinden ook uitwerpselen in het gras , beetje cilindervormig en zwart van kleur.
Er is nachtlawaai tussen muur en slaapkamer (hoogte van de gevel is 4 meter), het kan zijn dat er geen verband is tussen dit dier en het nachtlawaai op zolder.

Ik heb inmiddels ook een vangkooi geplaatst met ene ei in. Afwachten dus .......

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat moet een egel zijn! Toegevoegd na 5 minuten: Na een hele dag slapen, komt de egel 's nachts uit zijn schuilplaats om op zoek te gaan naar voedsel. Zijn eten bestaat voornamelijk uit slakken, regenwormen, rupsen, duizendpoten en vlinders. Ook fruit, aas en kleine reptielen zijn smakelijke hapjes. Vooral in het najaar eet de egel fruit en bessen, omdat dit extra energie oplevert die hard nodig is om de winterslaap goed door te kunnen komen. Toegevoegd na 4 dagen: De gitzwarte uitwerpselen van de egel zijn gemakkelijk te vinden. Vaak glinsteren die door de niet verteerde delen van keverschilden. De uitwerpselen zijn bros en cilindervorming, meestal aan één pool puntig, 8 tot 12 mm breed en 30 tot 60 mm lang.

Bronnen:
http://www.waveka.nl/site/egels.htm
http://www.zoogdiervereniging.nl/node/237

Ik denk dat je te maken hebt met dit diertje. Het is een everzwijn. Dit is waarschijnlijk een jong exemplaar. Ik weet niet hoe dicht jij bij één of meerdere bossen woont, maar als zij op je terrein dwalen kan je best ook eens uitkijken voor vernielingen in de buurt. Deze dieren kunnen echt een plaag en een overlast zijn.

Ik dacht even aan een Capibara of een Aguti. Maar ik denk toch dat het een Everzwijntje is. Toegevoegd na 4 dagen: Mest van een Capibara: http://www.projectnoah.org/spottings/44247103

Dat lijkt erg op een egel of rat. Rond deze tijd van het jaar zie je sowieso veel egels rondneuzen, op zoek naar voedsel, in de nachtelijk uren.

ik zat zelf te denken aan een muskusrat, maar dan zonder staart.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Muskusrat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100