hoe verwijder ik het best alg en kitresteen uit t aquarium?

hoi ik heb zo'n 3/4 jaar geleden een 1m juwelbak gekocht 2e handstoen ik hem kocht was hij zo erg bevuild dat het wel leek of je in een sloot keek.
ik heb hem toen zo goed mogelijk schoongemaakt echter had ik toen die lelijke juwelpompen laten zitten.
heb die er later uitgesloopt zaten er 2 in.
en heb de pompen vervangen door een aquaflow pomp die niet zo extreem lelijk en onhandig zijn.
hoe dan ook is dat aquarium van begin tot eind 1 grote flop geweest, veel algvorm vooral van die dotten alg, vissen die enorm snel dood gaan vooral na het verversen vh water. ik deed dat altijd met lauw water, nu gebruik ik alleen nog koud water ivm de zooi die waarschijnlijk uit de boiler komt, sindsdien geen dode vissen meer zeg maar tenminste... af en toe verlies je dr natuurlijk wel eens 1. nu heb ik het gehele aquarium uitgeschept schoongespoeld en staat nu gevuld op de grond in de badkamer mijn vraag is hoe kan ik de alg het best voorgoed uitroeien cq verwijderen en de overgebleven kit resten van de juwelpomp weghalen(zwarte kit)
er zit op debodem ook een soort tja afscheiding geplakt geen idee met wat voor nut misschien ooit een paludarium gewest of dergelijke?
kan ik ie bak nog schoon krijgen met de alg zo ja hoe of kan ie maar beter weg omdat hij het toch al 2x na opstart extreem slecht gedaan heeft?
hoor het graag van jullie
en kun je teackhout gebruiken in het aquarum

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan speciale filters voor het maken van aquariumwater. Die kun je op een kraan zetten. Zo voorkom je sterfte onder de vissen. Ik denk ook dat je iets kan hebben aan het klaarmaken van aquariumwater met van die kitjes die je kunt kopen bij een speciaalzaak. Dat bereid het water voor met de juiste mineralen en verhoudingen. Zo krijg je meer weerstand in je aquarium tegen o.a. algen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100