Hoe kan men oven-, zilver- of papiervisjes uit huis verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zilvervisje leven in een vochtig klimaat; door goede ventilatie kunt u vocht afvoeren. Laat geen suiker of zetmeel houdende producten rondslingeren, want daar zijn ze dol op. Een halve aardappel 's avonds in een open plastic zakje neerleggen is een goede manier om ze te vangen. Zilvervisjes zijn niet schadelijk; het is niet nodig ze met chemische middelen te bestrijden. Wil je toch chemisch bestrijden, koop dan een ongediertespray met de werkzame stof chloorpyrifos. Dit bestrijdingsmiddel wordt opgenomen via de huid van de zilvervisjes en hiervan gaan ze zeker dood. Het uitroeien van de zilvervisjes zal niet vanzelf gaan. Gebruik het bestrijdingsmiddel op alle plaatsen kieren en gaten waar u het zilvervisje heeft gezien. Ook wanneer de zilvervisjes bijvoorbeeld 1 of 2 weken later over de behandelde plek kruipen zullen ze toch nog overlijden. Groeten.

Zilvervisjes et al. vinden het prettig op vochtige plekken. Het huis flink droogstoken (verwarming lange tijd op z'n hoogst) helpt.

Denk ook aan het vervangen van kartonnen opbergdozen door plastic exemplaren, bijv. op zolder.

Zilvervisjes komen vaak voort uit vochtproblemen in huis. In plaats van de zilvervisjes te bestrijden, kun je beter de onderliggende oorzaak aanpakken. Doe je dit niet, dan komen ze geheid terug.

Bronnen:
http://www.isolatie-informatie.nl/isolatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100