Ik heb een rosella met rode kop, gele borst en overwegend groen op de rug. Zit al een paar maanden alleen . hoeveel vrouwtjes kunnen erbij.?

Volgens mij is hij eenzaam wat me niet goed lijkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik zou er gewoon 1 vrouwtje bij zetten.

Parkietachtigen maken heel vaste koppels met één man en één vrouwtje. Bij kanaries zit dat bijvoorbeeld anders, daar kunnen 3 vrouwtjes en een man goed samen. Hij kan ze ook alledrie bevruchten zonder dat ze onderling ruzie krijgen.

Nou Corrie, ik denk zomaar dat hij d'r best een paar kan hebben, want één is géén.......!

licht eraan wat je hebt als je een vrouwtje hebt kun je er makkelijk een man of vrouwtje bijzetten bij een man heb je wel kans op jongen als je een man hebt is het niet aan te raden er een andere man bij te zetten dit gaat 99.9% fout en idd parkietachtigen alleen houden is niet bevorderlijk voor het humeur en gedrag van de vogel tenzij hij heel goed tam is want als je er dan een andere vogel bijzet kan de tamme ineens veel minder tam worden omdat hij een nieuw "vriendje" heeft. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.vogelproblemen.nl/Prachtrosella.html

Rosella's kun je onmogelijk op het uiterlijk seksen. Als je wilt weten of je een man of pop hebt, moet je hem laten DNA testen. Of de vogel moet al eens eitjes hebben gelegt, dan weet je ook dat het een pop is. Dus ik zou er eerst zeker van zijn, wat voor geslacht de vogel is die je hebt, en dan een partner er bij halen van het tegenovergestelde geslacht. Toegevoegd na 4 minuten: En dat is niet zo makkelijk, aangezien je weer niet weet wat voor geslacht het is. Meschien kun je bij een ervaren kweker een vogel kopen in het goede geslacht, die al een DNA certificaat heeft. Wel dan ook het certificaat mee vragen. Toegevoegd na 12 minuten: En als de vogel geringt is, even lezen van welk jaar die is op de ring, dat je niet met een te ouden vogel naar huis gaat. Paarse ringen zijn jongen van vorig jaar, oranje ringen van 2008. Sommige gebruiken goedkopere ringen zonder kleur, dan moet je even het jaar op de ring lezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100