Waarom wordt een toilet nog steeds doorgespoeld met drinkwater?

Waarom wordt daar bijvoorbeeld geen regenwater voor gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Utrecht is een wijk gebouwd met twee waterleidingsystemen. Het ene systeem bevatte drinkwater om te drinken en te douchen, het andere systeem bevatte zogenoemd grijs water om het toilet door te spoelen, de auto te wassen en de tuin te sproeien. Toen een bouwvakker bij werkzaamheden de twee systemen verkeerd aansloot, kwam grijs water in het drinkwaternet terecht. Een aantal mensen kreeg lichte klachten. Na die gebeurtenis is besloten dat het voeren van twee leidingsystemen te riskant is. Het grijze water is afgeschaft. -- -- -- -- Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan. Ik heb onlangs mensen leren kennen die zelf een energiezuinig huis hebben ontworpen. Ze gebruiken zonnepanelen voor elektriciteit en zonnecollectoren voor warmte. Een verwarmingsketel hebben ze niet, die is nergens voor nodig. Elektriciteit *verkopen* ze aan het elektriciteitsbedrijf. Zij vangen het regenwater op, en slaan dat op in een cisterne onder het huis. De toiletten en de buitenkranen zijn via een waterpomp op die cisterne aangesloten. Zo spoelen ze dus hun toilet door, en sproeien ze hun tuin, met regenwater. Als de cisterne onverhoopt leeg mocht raken (is nog nooit gebeurd) hoeven ze slechts een knop om te zetten om de toiletten en de buitenkranen op de gewone waterleiding aan te sluiten. -- -- -- -- Het kán dus wel degelijk - als je maar wilt.

Niemand verbiedt je om dat thuis aan te leggen, hoor! Er zijn wel experimenten gedaan met de aanvoer van twee soorten water in huizen, waarvan één voor consumptie was. Dat gaf echter veel ellende met vergissingen, men is er mee gestopt.

Er zijn nieuwbouw- en renovatietrajecten waarbij toiletten met regenwaterspoeling gebouwd worden Omdat in een bestaand huis in te bouwen is wat lastig.

In regenwater zitten meer bacterien en andere ziektebronnen dan drinkwater. Men kan ziek raken van regenwater. Bovendien is het minder hygienisch dan drinkwater. Vooral in ziekenhuizen, verpleeghuizen en dergelijke is het noodzakelijk goede hygiene te hebben en behouden.

daar regent het nog niet genoeg voor in nederland om het hele jaar de toilet door te trekken met regenwater maar gedeeltelijk regenwater en leidingwater is mogelijk. dan moet je wel extra leidingen gaan aanleggen en dan bespaar je jaarlijks een heleboel geld.

omdat we decadent volkje zijn. hier en daar gebeurd er nog wel is een aardbeving, en dan kunnen net doen of de rest van de wereld ons iets kan schelen.maar dat is niet zo natuurlijk. wij spoelen door waar anderen bij aan door sterven. fijn toch zo'n joods christelijke traditie die we moeten beschermen tegen anderen.

Gemeentes en overheid hebben niet het lef om hierin te investeren. Uiteindelijk betaald het zichzelf terug maar niemand durft de grote stap te nemen. Het is een relatief eenvoudige oplossing voor en groot probleem voor de toekomst.

Duur en zinloos (denk ik). Of je nu regenwater vervuilt of drinkwater vervuilt, dat maakt eigenlijk niets uit. De reiniging van het speolwater uit de kaarn is overbodig, maar de kosten staan in geen verhouding met een dubbel of triple systeem. Je kunt ook voorlomen dat er ooit nog een kind in het verkeer sterft, maar ook daarvoor is de prijs te hoog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100