Hoe heet deze bloem die ineens in onze tuin verscheen?

het is een schermbloemige, maar hoe heet deze?

Toegevoegd na 27 minuten:
het is noch bereklauw, noch fluitenkruid.

Toegevoegd na 42 minuten:
Bij verder zoeken kwam ik op Ammi Visnaga. Dit is 'sprekend' de zelfde bloem als bij ons in de tuin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt me een gewone bloeiende wortel, ( peen )geen wilde, daar zijn de bloemknoppen iets anders van. Mogelijk heeft het in vogelzaad gezeten. Als je de blaadjes kneust, moet dat sterk naar worteltjes ruiken. Er zijn trouwens heel veel soorten schermbloemige, die vaak veel op elkaar lijken. het is zeker geen engelwortel.

Jouw foto lijkt heel veel op fluitekruid. Toegevoegd na 6 minuten: .... en op het eerste gezicht dus NIET op Berenklauw.

Bronnen:
https://www.google.nl/search?q=fluitekruid...

Het zou ook om engelwortel kunnen gaan ,een plant die vaak verward word met bere klauw, maar ik zie nu ook dat Ammi visnaga er zeer sterk op lijkt. De grote engelwortel (Angelica archangelica) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). De plant wordt ook wel aartsengelwortel genoemd. Het is een plant van natte, zeer voedselrijke grond aan waterkanten (onder meer bij het IJsselmeer), rivieroevers en in grienden. De grote engelwortel wordt ook gekweekt in tuinen. Het is een twee- tot vierjarige soort, die afsterft zodra ze zaad heeft voortgebracht. De wortelstok is fijngeringd en raapvormig, hij is sterk gegroefd en bezet met resten van de wortelbladeren. De wortel is dik, meestal rond de 7 mm dik, en vlezig, uitwendig groen en inwendig wit. De wortel bevat een geel melksap. De met merg gevulde, onderaan zeer dikke stengels hebben een open middenkanaal en worden tot 2,5 m hoog. De stengel is fijn gegroefd, kaal en van boven vertakt. Gezien de bladeren zou ik toch voor engelwortel opteren. Engelwortel (Angelica) is een geslacht van kruidachtige, overblijvende planten uit de schermbloemfamilie (Umbelliferae oftewel Apiaceae). De planten komen voor in de gematigde en subpolaire gebieden van het noordelijk halfrond. De soorten worden doorgaans 1-2 m hoog. De bladeren zijn dubbelgeveerd en de bloemen wit of witgroen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Engelwortel
http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_engelwortel
http://www.anjastuin.nl/ammivisnaga.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100