Hoe kun je als student goedkoop en luxe wonen?

Met goedkoop bedoel ik 450 euro inclusief en met luxe bedoel ik een eigen keuken en badkamer (hoeft niet groot of heel nieuw te zijn). Zijn er bepaalde manieren van wonen of trucjes waardoor je ergens een betere en goedkopere kamer kunt vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is moeilijk, een bijna onmogelijke wens. Ik kan het niet goed voor je uitzoeken, een woonplaats of regio geef je niet op. Vroeger had je de mogelijkheid van een hospita, tegenwoordig zijn er mensen met een eigen huis en een verhuurbare ruimte een soort van studio, maar je zal het moeten met een lampje. Verder weet ik dat ze er wel moeten zijn 2-kamer flatjes, maar waar ? Ook die zal je moeten zoeken. Wat wel een redelijke mogelijkheid is, maar niet precies wat je vraagt, is met 2 of 3 andere studenten een 4 of 5 kamer-huurflat bewonen. Dan heb je met 3 of 4 personen een douche/badkamer en zo ook de keuken. De huurprijs zal (veel) lager zijn dan 450,= p.p. Om e.e.a. te kunnen huren is een mogelijkheid een vader/ouder bereid te vinden om als hoofdhuurder te fungeren en vervolgens bij de studenten (als onderhuurders) te incasseren p.p. natuurlijk.

Je kunt met een aantal studenten een huis huren. Vaak vragen ze wel iemand die garant staat.

De huizenmarkt is bepaald door vraag n aanbod. In een economische crisistijd is de vraag naar goedkope woningen juist enorm flink toegenomen en het aanbod blijft hetzelfde of daalt (verval van woningen). Zelden stijgt het aanbod (nieuwbouw) want bijna niemand heeft het kapotaal om te ondernemen (en leningseisen zijn strenger). Dus in een notendop het is hel erg moeilijk. Maar je kunt altijd proberen op het platteland, maar dan ben je gelijk weer dat geld kwijt aan vervoer :) of jezelf vroeg inschrijven op een subsidie-woning-lijst en gewoon uitwachten misschien. Het beste kun je gewoon ergens bij zien te verdienen en dus je mogelijkheden verruimen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100