Wanneer is het mogelijk dat een koopwoning verhuurd wordt?

Uit nieuwsgierigheid vroeg ik mij af of en in welke gevallen het mogelijk is dat een koopwoning te huur kan worden aangeboden. Wat zijn dan de regels in zo'n situatie voor zowel verhuurder als huurder? Kan ik bijvoorbeeld bij een makelaar terecht met de vraag of ze een woning evt. kunnen verhuren?

Alvast dank voor de reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan gewoon als je er geen hypotheek (meer) op hebt. Als je er nog wel een hypotheek op hebt kan de bank moeilijk doen maar momenteel is er een stuk makkelijker verhuur mogelijk van een tweede huis als je dat niet kan verkopen op de huidige markt via de leegstandswet: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/kan-ik-mijn-woning-tijdelijk-verhuren.html Als het mag van de bank en de gemeente kun je vaak via een makelaar je huis verhuren ja.

Als het voor een overbruggingsperiode is, doet de bank niet moeilijk. Stel dat je zelf al een huis hebt verkocht en je kan nog niet in je nieuwe huis, dan doet de hypotheekverstrekker niet moeilijk als je een onverkoopbaar huis wilt huren.Voor langere/onduidelijke periode kan verhuur van een pand aan jou worden geweigerd.Dit in verband met de huurbescherming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100