waarom vervangt men dakpannen?

Soms zie je dat woningbouwverenigingen honderden huizen renoveren. Vaak gaan dan resoluut alle dakpannen van de daken en komen er nieuwe. Zijn die oude pannen niet goed meer, of gaat men voor het uiterlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

net als alles wat aan een woning zit heeft ook een dakpan een bepaalde levensduur. na verloop van jaren wordt de kans op breuk of lekkage groter. De verhuurder moet in die gevallen veel onderhoud gaan uitvoeren door hier en daar een pan te gaan vervangen. uiteindelijk lopen ze van de ene klus naar de andere. het is voor de verhuurder voordeliger om de pannen allemaal gelijk te vervangen op het moment dat er toch al groot onderhoud aan de panden wordt uitgevoerd.

Meestal isoleren ze bij een renovatie het dak van buitenaf dan moeten de pannen er toch af. Tegelijkertijd zijn de pannen toch een keer aan vervanging toe. Ook de panlatten waar de dakpannen op liggen rotten langzaam weg. Het is dus noodzaak, als je er te lang mee wacht, vallen de pannen er vanzelf af als het een keer echt hard gaat waaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100